OS-byn i London byggs med virke från Forssjö

När OS-byn i London växer fram är det med virke från Boo Forssjö. Att företaget får leverera till prestigeprojektet ser Boo Forssjö som ett bevis på att deras virke håller högsta kvalitet.

Forssjö2012-04-26 09:06

Virket från sågen i Forssjö ligger inplastat, staplat och märkt och väntar bara på att skickas till sina destinationer på olika håll i världen.

En del ska till Storbritannien och London. Det är byggentreprenören Arnold Laver Group, som bland annat är med och bygger OS-byn i London, som köper en stor del av sitt virke från Sverige och Forssjö.

500 kubikmeter i månaden levererar Boo Forssjö till Arnold Laver Group enligt ett avtal som sträcker sig fram till sommaren. Förhoppningen är att samarbetet ska fortsätta även efter det, förklarar Mats Carlsson-Frölund, informationschef på Boo Forssjö.

Det är en "hygglig kvantitet", säger Mats Carlsson-Frölund, som också ser ett stor marknadsföringsvärde i att Boo Forssjö får sälja sitt virke till den brittiska firman och att det kommer till användning i ett prestigeprojekt som London-OS.

- Det är viktigt i och med att de har de här meriterade byggena, säger informationschefen.

Arnold Laver Group har också fått kontrakt på utbyggnaden av Heathrows flygplats där en ny terminal ska byggas.

- Möjligheten finns att de använder virke från oss där också, säger Mats Carlsson-Frölund.

Framgångarna på den brittiska marknaden är glädjande för Boo Forssjö inte minst mot bakgrund av de tuffa tider som rått i branschen. Förra året tvingades företaget exempelvis lägga ned sågverket i Hjortkvarn i Hallsberg. Sedan dess har företaget satsat på att nischa sig, och bland annat slutat sågat gran och endast riktig in sig på furu.

- Vi kan aldrig bli störst, utan måste vara duktiga på kvalitet, säger Mats Carlsson-Frölund.

De arabiska revolutionerna har också inneburit svårigheter på den betydelsefulla nordafrikanska marknaden, förklarar Mats Carlsson-Frölund. Men sedan dess har läget blivit bättre igen, och de europeiska marknaderna som Belgien och Storbritannien går bra, enligt informationschefen.

- Det blir bättre och bättre. Det finns mer framtidstro i branschen igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om