Föreståndarinnebyte på ålderdomshemmet i Östra Vingåker

3 april 2019 18:00

Två allvarliga trafikolyckor med traktorekipage inblandade inträffade på tisdagseftermiddagen inom Katrineholms polisdistrikt. De fyra personer, som var inblandade i de båda olyckorna, klarade sig genom ett under utan allvarliga skador. En av olyckorna inträffade vid Julita Gård på väg 214. En personbil och en traktor kolliderade med så våldsam kraft, att traktorn kastades runt och slets mitt itu. Traktorföraren, 18-årige parkarbetaren Per Pettersson från Julita, ramlade ner mellan de båda traktordelarna och undgick därmed att skadas allvarligare.

I måndags var det officiellt föreståndarinnebyte på ålderdomshemmet i Ö. Vingåker – fru Anni Karlsson efterträddes av fru Siri Käll, Katrineholm. Fru Karlsson har varit hemmets föreståndarinna sedan 1963. Också under en tidigare period, åren 1935–1941, var hon ordinarie föreståndarinna i Östra Vingåker.

Lite i efterskott har det kommit ett glatt budskap till SM-finalisterna i bandy: Ni slog Söderstadions publikrekord! Grattis alltså till KSK och Broberg, som lockade 13.072 betalande och inte 12.673 som först uppgavs.

Nu har kontorslandskapet gjort sitt inträde inom Katrineholms stadsförvaltning. På måndagen flyttade nämligen stadens lönekontor in i sina nya lokaler i det nya bankhuset.

Kuriren för 25 år sedan

För bara ett halvår sedan hurrades det i Julita. Ortsbefolkningens protester hade lönat sig – det omtvistade postkontoret skulle behållas. Postverket garanterade att en positiv utveckling också skulle trygga postkontorets framtid. I torsdags förändrades allt detta. Postregionen Linköping meddelade då att man vill ersätta det nuvarande Julitakontoret med en så kallad Post i Butik. Reaktionen i Julita lät inte vänta på sig. Arg och besviken samlar sig nu den kommitté som tidigare bekämpat postens planer på nedläggning.

Kuriren för 10 år sedan

April, april! Katrineholms-Kurirens pigga läsare bjöds i går på ett något "spejsat" aprilskämt: Nasa har inga planer på att sända blivande astronauter till Åsa folkhögskola.

På förekommen anledning kan det finnas skäl att påpeka att gårdagens artikel om att socialchefen och socialnämndens ordförande tipsar om privata städbolag i stället för att låta hemtjänsten städa inte är ett aprilskämt. Redaktionen har fått frågor om det är sant.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!