Snart har alla fått sina julgranar

Nästa vecka är alla granar på plats och till den första advent kommer den kommunala julbelysningen lysa runt om i Flens kommun.

På fredagsmorgonen restes granen på Stora torget i Malmköping. Snart har alla orter i kommunen fått sin julgran.

På fredagsmorgonen restes granen på Stora torget i Malmköping. Snart har alla orter i kommunen fått sin julgran.

Foto: David Gagnert Dalgren.

Flens kommun2019-11-23 09:03

November har varit en dyster månda vädermässigt och regnet och mörkret gör sitt för att hålla julkänslan stången. Men nu börjar det dyka upp fler och fler tecken runt om i kommunen på att julen trots allt närmar sig. På fredagsmorgonen reste kommunen en stor gran på Stora torget i Malmköping med hjälp av en lyftkran. Det är en av två granar som kommunen så här långt har rest. Men fler granar kommer placeras ut.

– Det kommer resas en gran i varje ort i kommunen, förutom i Mellösa där vi sätter belysning i en gran som växer. Vi har satt upp två och tre granar kommer att sättas upp nästa vecka, säger Anna Dejerud, avdelningschef på gata och park i Flens kommun.

Förutom granarna som ska kläs med belysning kommer det traditionsenligt sättas upp julgirlanger i Malmköping och ljuskorgar i Flen. I Flen kommer belysning hängas upp längs Norra Järnvägsgatan. I Malmköping kommer det inte att pyntas riktigt lika mycket som tidigare år, av naturliga orsaker.

– Det blir en liten minskning av antalet girlanger. Vi kommer att hänga upp längs Storgatan och på Malmagatan ner mot hembygdsföreningen. Men på Landsvägsgatan blir det inga i år eftersom vajrarna som satt över vägen togs bort när man gjorde om vägen. Det finns helt enkelt ingen möjlighet att hänga där längre, säger Anna Dejerud.

Belysningen kommer att vara på plats i tid innan första advent och kommer att tändas på fredagen innan första advent. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!