Rättegång avslutad efter knivdådet

Rättegången efter ett misstänkt mordförsök i somras har avslutats. Åklagaren yrkade på motsvarande sex till sju års fängelse.

Nyköpings tingsrätt meddelar dom i mordförsöksmålet på fredag.

Nyköpings tingsrätt meddelar dom i mordförsöksmålet på fredag.

Foto: Jens Alvin

Flens kommun2019-10-07 13:01

På fredagen avslutades huvudförhandlingen i Nyköpings tingsrätt, efter att två tonårspojkar åtalats för försök till mord.

– Den har rullat på som planerat, säger åklagaren Ida de Luna Sjöholm.

Domen kommer på fredag.

Ida de Luna Sjöholm yrkade i sin slutplädering på att de åtalade skulle dömas till sluten ungdomsvård. För en vuxen person skulle gärningarna ha ett straffvärde på sex till sju års fängelse, enligt henne.

Den knivskurne pojkens egna uppgifter om vad som hände är det som främst gör att åtalet är styrkt, enligt åklagaren. Till detta finns olika slags stödbevisning, till exempel blodspår och bilder från övervakningskameran vid järnvägsstationen i Flen.

Båda åtalade har nekat till brott.

I polisförhör har en av de åtalade pojkarna konsekvent svarat "inga kommentarer" på förhörsledarens frågor.

Den andre av dem har berättat att de tre pojkarna varit och handlat tillsammans tidigare under dagen, men att de på tillbakavägen gick åt varsitt håll. Sedan stod polisen och väntade på honom.

Under rättegången har han enligt åklagaren utvecklat sin berättelse om vad han gjort i anslutning till händelsen, och om personer som han träffat men inte har velat namnge.

– Det är försent att kolla nu. Man kan bedöma det som en efterhandskonstruktion, säger Ida de Luna Sjöholm.

I väntan på dom har pojkarna släppts ur häktet. De är dock inte på fri fot utan har slussats vidare till olika boenden. Dessa boenden ligger utanför Flens kommun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!