Politiker manifesterade mot stängning

De anställda på den psykiatriska mottagningen fick politiskt stöd när de gick hem från jobbet i dess nuvarande form för sista gången.

Flens kommun 11 oktober 2019 17:11

I mitten på juni kom beskedet att den psykiatriska mottagningen i Flen kommer att flyttas till Katrineholm. Sedan dess har kritiken varit skarp från såväl anställda som politiker. Beslutet har dock stått fast och på fredagseftermiddagen lämnade de anställda mottagningen för sista gången. I samband med stängningen fanns ett antal politiker på plats för att manifestera sitt missnöje mot beslutet. 

– Det här är politiskt sanktionerat, hade de velat rädda mottagningen hade de kunnat göra det. Det här drabbar de allra sköraste som är i störst behov av vård nära, det är dumheter, säger oppositionsrådet i Region Sörmland, Magnus Leivik (M), som delade ut en rejäl känga till partiet Vård för pengarna. 

Även Liberalerna, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet fanns representerade under manifestationen.

– Helst vill man ju bara riva upp beslutet. Det här innebär inga större besparingar och det är byggt på konstiga argument, säger Lotta Back (V).

Redan 2011 lades ett beslut från landstinget om att stänga mottagningen, men då blev den kvar. Lotta Finstorp (M) som är såväl kommun- som riksdagspolitiker har varit med hela resan.

– Jag är här som Flensbo i dag och är gråtfärdig över hur de behandlar vår mottagning. Vi i Flen räknas inte, säger hon. 

M, KD, L och C i Region Sörmland har i sin kommande budget med att åter öppna mottagningen i Flen.

– Vi får fortsätta kampen och få dem att öppna igen, säger Magnus Leivik.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa