Netto blir Coop och blir kvar i Flen

Av allt att döma blir Netto kvar i Flen och kommer att förvandlas till en Coop-butik. Det kan komma att innebära utökade öppettider.

Coop har köpt upp alla Netto-butiker i Sverige. Butiken i Flen ser ut att bli kvar enligt Coops presschef Tobias Rydergren.

Coop har köpt upp alla Netto-butiker i Sverige. Butiken i Flen ser ut att bli kvar enligt Coops presschef Tobias Rydergren.

Foto: Maria Lundin Osvalds/Magnus Fond.

Flens kommun2019-10-26 08:27

När Coop i somras gick ut med att de köper alla Netto-butiker i Sverige flaggades det för att vissa butiker kan komma att läggas ner. För Flens del ser dock Netto-butiken, som ska omvandlas till Coop, ut att bli kvar.

– Vi har inte fattat något beslut om att lägga ner butiken i Flen så det kommer att bli en Coop-butik, säger Tobias Rydergren, presschef på Coop.

Det är nästan exakt ett år sedan Coop stängde sin butik på Götgatan i Flen på grund av olönsamhet.

– Butiksläget kan förändras över tid, det kan vara så att Netto ligger på ett bättre läge och att förutsättningarna är andra. Vi har ett lite annat koncept nu där vi behåller den lägre prisbilden Netto har, säger Tobias Rydergren.

När Netto-butiken tar steget över till att bli en Coop-butik kommer det att innebära en utökning av sortimentet från 2 000 till 6 000 artiklar.

– Det är ett standardiserat sortiment för en butik i den här storleken. Det blir mer fokus på mat och mindre på prylar, säger Tobias Rydergren.

Steget från Netto till Coop brukar generellt innebära utökade öppettider, men om det blir fallet i Flen vågar inte Tobias Rydergren slå fast än. Han vill heller inte gå ut med exakt när övergången till Coop-butik sker.

– Vi vill inte ge våra konkurrenter möjligheten att möta upp mer än vad som är möjligt. Men någon gång under första halvan av nästa år blir det.

Nyöppnandet kommer att föranledas av en utförsäljning av Netto-produkter följt av att butiken är stängd i fyra dagar för ombyggnation.

Tobias Rydergren, presschef på Coop.
Tobias Rydergren, presschef på Coop.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!