Manifestation för klimatet i Flen

I tio dagar har det varit extra stort fokus på klimatet i Flens kommun. På fredagen avslutades klimatveckorna med en manifestation.

Ingrid Nielsen och Helena Stenbeck Nilsson var två av de som slöt upp när det anordnades klimatmanifestation i Flen.

Ingrid Nielsen och Helena Stenbeck Nilsson var två av de som slöt upp när det anordnades klimatmanifestation i Flen.

Foto: David Gagnert Dalgren.

Flens kommun2019-09-27 15:53

I elva dagar har klimatveckorna pågått i Flen i regi av Naturskyddföreningen. Det har arrangerats worshops, föreläsningar och politikerdialog. Dessutom har en klimatutställning funnits att beskåda på biblioteket i Flen. På fredagen avslutades klimatveckan och gjordes så med en manifestation som hölls globalt. Under manifestationen, som ägde rum utanför biblioteket, talade Jan-Olof Björk från Naturskyddsföreningen och Moderaternas Lotta Finstorp.

Ett 40-tal personer fanns på plats för att lyssna till talen och visa sitt stöd till kampen för klimatet. Två av dessa var Ingrid Nielsen och Helena Stenbeck Nilsson.

– Det här är på tiden, vi har vetat så länge att det går åt helvete. Vi är den första generationen som inte uppoffrar oss för våra barn, säger Helena Stenbeck Nilsson.

– Det är skrämmande att så många inte förstår var vi befinner oss i jordens historia, det är Greta (Thunberg) som verkar ha förstått, säger Ingrid Nielsen.

Hans Wrådhe var en av de från Naturskyddsföreningen som planerade klimatveckorna som var de första i Flen.

– Jag är nöjd även om jag önskar att vi hade nått ännu fler, men nu ska vi försöka hålla i det här, säger Hans Wrådhe.

Han var mest nöjd med att så många människor har träffats under veckan och pratat om klimatet och vad man kan göra.

– Man ska inte låta sig skrämmas av den stora omställningen som måste göras. Det finns så många små saker alla kan göra som att cykla istället för att ta bilen, säger Hans Wrådhe.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!