Levande julkalender spelas upp på Lida gård

I advent kommer det att bli julstrul på Lida gård. Då sätts en levande julkalender i fyra delar upp och spelas upp utomhus.

Jonis Andersson och Julia Petterson är två av skådespelarna i julkalendern på Lida gård.

Jonis Andersson och Julia Petterson är två av skådespelarna i julkalendern på Lida gård.

Foto: Privat

Flens kommun2019-11-29 19:21

Panik i tomteverkstaden heter årets julkalender på Svt som utspelar sig på Nordpolen. Men det är inte den enda julkalendern som sparkar igång den första december. Det kommer även utspela sig en julkalender på Lida gård utanför Flen. Det är Pia Widlund som har skrivit manus och regiserat till julkalendern som sätts upp på Lida gård. Julkalendern kommer att spelas upp adventssöndagarna i december, första, åttonde 15:e och 22:a. 

– Det var Pia Widlund som frågade om hon fick spela upp kalendern här. Det är som julkalendern på tv fast det spelas upp på riktigt, säger Ulrika Sturén som är informationsansvarig på Lida gård.

Julkalendern heter Julstrul hos familjen Juliander och ensemblen består av tomtefar Julius Juliander, spelad av Björn Hellberg, tomtemor Justine Juliander spelad av Lena Sirrewius, sonen Julle Juliander spelad Jonis Andersson samt dottern Julia Juliander spelad av Julia Pettersson.

– Det är fyra väldigt duktiga skådespelare, säger Ulrika Sturén.

Julkalendern spelas upp utomhus vilket gör att förutsättningarna inför varje akt är oviss.

– Det blir spännande, vi har sagt att man får klä sig efter väder. Pjäserna är 20 minuter långa så det ska nog folk klara av oavsett väder, säger Ulrika Sturén.

För den som blir frusen kommer caféet och restaurangen på Lida gård hålla öppet för fika eller lunch efter eller före föreställningen. Föreställningarna är gratis och börjar klockan 12.30.

Björn Hellberg och Lena Sirrewius spelar tomtefar och tomtemor.
Björn Hellberg och Lena Sirrewius spelar tomtefar och tomtemor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!