Knivattack på gymnasieskola har anmälts

En knivbeväpnad person gjorde utfall mot en elev på Prins Wilhelmgymnasiet. Nu vidtar skolan åtgärder för elevernas säkerhet.

En knivbeväpnad person tog sig in på Prins Wilhelmgymnasiet. "Vi har utökat vuxennärvaron i elevutrymmen", säger rektor Jari Salmijärvi.

En knivbeväpnad person tog sig in på Prins Wilhelmgymnasiet. "Vi har utökat vuxennärvaron i elevutrymmen", säger rektor Jari Salmijärvi.

Foto: Arkiv/Jenny Rydberg

Flens kommun2019-09-29 09:04

En obehörig person i samma ålder som eleverna kom in på gymnasieskolan efter lunch onsdagen den 18 september.

Personen visade sig ha kniv med sig och riktade tre hugg mot en elev. Inget av huggen träffade och vid det tredje hugget gick en annan elev emellan, enligt en anmälan som skolans rektor Jari Salmijärvi gjort till Arbetsmiljöverket.

– På något sätt har det uppstått tjafs. Personen har tagit fram en kniv och gjort utfall mot en av våra elever och sprungit från skolan. Han blev avbruten av en annan elev som kände personen och sa "nu får du gå härifrån", säger Jari Salmijärvi.

Polisen larmades till skolan och tog upp en anmälan.

Händelsen inträffade vid några soffor utanför klassrummen, där eleverna kan vara på rasterna. Skolan har omedelbart sett till att vuxna vistas mer frekvent i elevutrymmena, enligt Jari Salmijärvi.

Elevhälsan har varit tillgänglig för krishantering och stödsamtal.

– Vi är jättetacksamma att ingen kom till skada, men det skapas ju en oro och känsla av otrygghet som vi arbetar aktivt med att motverka, säger Jari Salmijärvi.

Skolan har i dag öppna dörrar, utan säkerhetssystem med taggar eller liknande. Ett sådant kan komma att införas relativt snart.

Eventuella ändringar i lokaler tar längre tid och är en fråga där skolans huvudman, det vill säga Flens kommun, är inblandad.

– Vi är centrala och lättillgängliga, det är en fördel med skolan men det medför också risker, säger Jari Salmijärvi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!