Fritt fram att nominera till idrottsgalan

Det är den åttonde idrottsgalan i ordningen som arrangeras på Skjortan den sjunde februari. Innan dess ska vinnarna utses.

Malmköpings Gymnastikförening tog hem priset för årets ungdomsförening under förra idrottsgalan.

Malmköpings Gymnastikförening tog hem priset för årets ungdomsförening under förra idrottsgalan.

Foto: Flens kommun.

Flens kommun2019-10-31 13:53

Det var för sex år sedan som Flens idrottsgala arrangerades för första gången. Förra året prisades bland annat Flen Taekwondo och Flens sport och hälsa IF dubbelt när idrottsutövare, ledare och föreningar prisades i kommunens regi på i Aktivitetshuset Skjortan.

– Jag tycker att idrottsgalan är viktig. Det är en chans att uppmärksamma det lokala och inte bara de som har gjort bra resultat och stått på prispallar. Det kan även handla om någon som gjort stora framsteg eller en förening som har lyckats med något som inte syns i tabellerna, säger Carl-Fredrik Swenson, avdelningschef på fritid i Flen.

I morgon, den första november, öppnar kommunen upp för nomineringar via mejl inför galan 2020. Nomineringstiden löper till den 15 december. Därefter väljer en jury ut fyra av de nominerade i varje kategori och från den 16 december till den 31 januari får allmänheten rösta på sina favoriter via kommunens hemsida. 

–  Vi brukar alltid få väldigt många nomineringar på ungdomssidan, vi hoppas naturligtvis att vi får många nomineringar i alla kategorier, säger Carl-Fredrik Swenson.

Kategorierna är årets lag/förening, årets ungdomslag/ungdomsförening, årets eldsjäl, årets unga idrottare, årets kvinnliga idrottare, årets manliga idrottare, årets organisationsledare, årets tränare och årets idrottspris, det sistnämnda ersätter kategorin årets idrottare med funktionsnedsättning.

Precis som föregående år leds galan av Caxton Njuki, DJ Rafi står för musiken och magikern Daniel Kane för underhållningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!