Fritidsgård för äldre ungdomar på gång i Flen

En fritidsgård för äldre ungdomar öppnar i Flen. Ungdomarna själva ska få utforma samlingsplatsen som blir möjlig tack vare statligt bidrag.

Flens kommun 7 november 2019 21:02

På bottenvåningen i Amazonhuset kommer den nya fritidsgården för ungdomar mellan 16 och 25 vara. I morgon lördag hålls ett första möte med de drivande personerna bakom satsningen och ungdomar. 

– Förhoppningsvis kommer det många ungdomar så vi tillsammans kan komma fram till hur lokalen och utbudet ska se ut, vilka aktiviteter vi ska ha, hur reglerna ska vara och hur framtidsplanen ska se ut, säger Danny Gutierrez, en av initiativtagarna.

Satsningen ligger under projektet The culture house som i sin tur har möjliggjort tack vare en satsning från Kulturrådet. Tack vare ytterligare statligt bidrag kommer snart fritidsgården för de äldre ungdomarna slå upp sina dörrar.

– Vi har en lokal och vi har en budget. Jag har startat en sluten grupp på Facebook där jag har kontakt med ungdomar och så söker jag även upp ungdomar för att ta reda på vad de vill ha, säger Danny Gutierrez som är uppvuxen i Flen men nu boende i Sköldinge.

Projektet är i utgångsläget ettårig men Danny Gutierrez hoppas att fler aktörer ska bidra till att samlingsplatsen ska få ordentligt fäste.

– Det finns ingen fritidsgård för de äldre ungdomarna i Flen så jag har svårt att se att detta inte blir succé. Det här är en stor fråga för ungdomarna i kommunen, säger Danny Gutierrez som har drivit en fritidsgård för äldre ungdomar på ideell basis i Tealokalen under och efter sommaren.

Danny Gutierrez uppmanar de ungdomar som är intresserade att ta kontakt med honom.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa