Vernissagen hölls på onsdagskvällen.
– Det gick jättebra, det var ett litet gäng ändå, säger Josefin Johansson, kulturassistent på kulturenheten på Flens kommun.
Yvonne Udenius, ordförande i Flens hembygdsförening, hade bjudits in för att berätta mer – bland annat om nyårsfirandet 1948-1949 när Flen passade på att fira sina stadsrättigheter.
– Vi har hittat bilder från festen man höll; prins Wilhelm var där, säger Josefin Johansson.
Samtalen kretsade mycket om hur det varit att växa upp i Flen och om samhällets historia.
– Det hände jättemycket på 50-, 60- och 70-talet, sedan gick det ner. Det hände inte så mycket på ett par årtionden, men på slutet av 1990-talet blommade det upp igen, säger Josefin Johansson.
Utställningen fokuserar just på stadens historia.
– Sedan finns det enormt mycket historia kring företag och föreningar, men detta har varit för staden. Beslut och utveckling har vi fokuserat på. Det är många som har varit med under alla de här besluten och sett de olika delarna växa fram.
Utställningen är utformad som en tidslinje.
– En stor milstolpe som jag ser är att man slog ett slag för friskvården när man anlade simhallen på 1970-talet, säger Josefin Johansson.
Under 1990-talet byggdes skolverksamheten ut. Man skapade även en undergång under järnvägen, som blivit ett sätt att binda samman staden.
Utställningen lockar inte bara de som bott i Flen länge.
– Oerhört många av våra nyanlända har varit här. Även unga kommer och tittar, säger Josefin Johansson.