Dags för ännu en seniorsoffa i Flen

Den skulle läggas ner, men de högljudda protesterna rädda kvar den. Nu är det dags för årets sista seniorsoffa i Flen.

Seniorsoffan visade upp sig på Almedalen i somras. Den 21 november arrangeras den på Amazon i Flen.

Seniorsoffan visade upp sig på Almedalen i somras. Den 21 november arrangeras den på Amazon i Flen.

Foto: Flens kommun.

Flens kommun2019-11-16 08:18

Inom ramen av satsningen Fler friska år drogs en seniorsoffa i gång under förra året. Med inspiration av morgonsoffan som arrangeras på olika håll i landet utformades en variant som riktade sig mot unga äldre.

– Vi var först i Sverige med en seniorsoffa. Vi har haft det vid sex tillfällen och även visat upp det i Almedalen, säger Gunnel Källstedt, projektsamordnare på Flens kommun.

I och med neddragningar i kommunen lades Fler friska år ner under fjolåret och seniorsoffan skulle därmed försvinna. Så blev dock inte fallet.

– Det blev det protester från framför allt PRO, SPF och RPF och de som är med i kommunala pensionärsrådet, säger Gunnel Källstedt.

Från att ha varit en planering med fyra tillfällen årligen är det nu två soffor per år som gäller. Kommunen är fortfarande delvis delaktiga, men störst lass dra föreningslivet med pensionärsföreningarna i spetsen. 

Varför tror du att det är så populärt? 

– Det är ett trevligt sätt att träffas och ett tillfälle då kommunen kan komma ut med information på ett roligt sätt. Dessutom kommer det en del lokala kändisar som folk är nyfikna på, säger Gunnel Källstedt.

Årets sista seniorsoffa arrangeras den 21 november på Amazon i Flen och leds av Julia Rosqvist. Då kommer det pratas byggande med Arne Fältin, Claes Åsbrink och Rolf Lydahl.

Dessutom kommer socialchefen Iris Pettersson och representanter från Flens IF och Flens kyrkokör. De sistnämnda kommer att bjuda på skönsång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!