"Vi har framtidstro"

Företagare i Malmköping vill visa att de har sammanhållning och är positiva inför framtiden. Framförallt när kommunens vägprojekt i köpingen kan få besökare att tro annat.

5 januari 2018 05:00

Ett tiotal företagare har samlats i kaféet KaCa på torsdagsmorgonen. De är alla entreprenörer som driver sina verksamheter i Malmköping.

‒Vi vill visa att vi har framtidstro, säger Carina Carlsson från Systrarna Carlsson.

‒Och att vi står som en enad front!

Just nu pågår det flera projekt i köpingen. Kommunen arbetar bland annat med projekt som berör vägarna genom orten.

‒Därför vill vi att alla våra kunder ska veta att vi har öppet som vanligt under hela ombyggnadsprocessen. Alla kommer att kunna nå våra butiker, oavsett om du är gående eller rullstolsbunden. Våra verksamheter kommer helt enkelt att rulla på som vanligt!

Flera nya verksamheter har även tillkommit orten. KaCa´s Café öppnade i stadshuset i början av året. För några månader sedan slog även blomsterbutiken Malmköpings Blommor och salongen Lindas Nagelfix upp sina dörrar.

Under vår och sommar kommer flera populära arrangemang att återkomma. Snart är det till exempel dags för Vårruset, vilket kommer att inträffa under Valborgshelgen.

‒Det är en tipspromenad som gör att den som deltar får besöka våra butiker och på varje plats finns det en fråga att svara på, säger Carina Carlsson.

‒Och under Valborgshelgen planerar vi även något mycket speciellt som kommer att ske ute på Heden. Men vad det är vill jag inte avslöja än, säger Jack Rydberg från Malmköpings bad och camping.

Köpingen har även figurerat i flera tv-sändningar, som Allt för Sverige och Auktionssommar. Det tror flera som närvarar på mötet kommer vara positivt för framtiden. Senare i vår och sommar kommer till exempel Malmarknaden, torgkvällarna i köpingen att fortsätta såväl som Malmakörens dramatiska vandringar.

‒Det är alltid tufft att driva verksamhet på små orter. Och vill ortens medborgare ha en levande bygd så måste de stötta de lokala företagen. Man måste handla lokalt, säger Carina Carlsson.

Företagarna är alla ense om att det finns många anledningar till varför Malmköping är en levande ort i dag.

‒Orten har en sammanhållning som gör väldigt mycket, säger Lena Fredriksson från Malmköpings Wärdshus.

‒Malmköping har alltid varit en levande köping, säger Jack Rydberg.

‒Och vi finns mitt i länet och är en plats där alla större landsvägar korsar varandra. Köpingen blir en naturlig mötesplats.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Lundin Osvalds