UR ARKIVET: Avbytare avgjorde för mästarlaget

Saxat ur Kuriren för 100 och 50 år sedan:

Kuriren för 50 år sedan: Tvåmålsskyttar är vi båda två –  Håkan Ohlsson och Henry Fransson, som alltså gjorde fyra mål tillsammans när KSK besegrade Nässjö med 6-3.

Kuriren för 50 år sedan: Tvåmålsskyttar är vi båda två – Håkan Ohlsson och Henry Fransson, som alltså gjorde fyra mål tillsammans när KSK besegrade Nässjö med 6-3.

Foto: Carina Ekdahl

Nostalgi2019-12-06 07:01

100 ÅR: EFTERLYSER SPANSKT RÖR MED BENKNAPP

ANNONS: Rättsinnige tillvaratagaren av ett brunt spanskt rör med benknapp, torde hänvända sig till Katrineholms-Kurirens kontor. Hederlig vedergällning.

100 ÅR:AFFÄRERNA STÄNGER FYRA DAGAR

Minuthandlareföreningen i Katrineholm har beslutat att hålla affärerna stängda även tredjedag jul. Det blir alltså 4 dagars sammanhållande ledighet för de affärsanställda. 

100 ÅR: FÖRSTA POTATISFÖRSÄLJNINGEN PÅ TVÅ ÅR

Potatis salufördes i onsdags på Vingåkers torg, någonsin som ej skett på över två år. Priset var 15 kr. tunnan och affärerna gingo mycket högt.

50 ÅR: TV 2-START I DAG, MEN INTE FÖR ALLA I KATRINEHOLM

Många Katrineholmsbor har ingen möjlighet att få se TV 2-starten i dag. Det råder mer eller mindre kaos på TV 2-fronten. En del affärer har slut på TV 2-apparater, andra kan inte få fram omvandlare – så kallade konverters –  och en del har inga TV 2-antenner.

– Vi har inte en enda konverter. Allt har slagit slint. Det är en efterfrågan som inte på långa vägar var väntad, säger köpman Stig Gustafsson på Radiotjänst.

50 ÅR: TOLVAN I KSK GER FIN UTDELNING

Åtta minuter före full tid får Henry Fransson en idelstickare från Tomas Crantz, snurrar upp ett par gubbar och sätter behändigt 6-3 bakom landslagsmålvakten Per Jagbrant. Därmed är Sportklubbens andra raka seger i allsvenskan. 

Det ska tydligen vara en avbytare som fixar resultatet i mästargänget KSK, det är alldeles tydligt. I fjol påklistrades Kjell Österberg epitetet Sveriges bästa tolva. Den här säsongen kanske det blir Eddys lillbrorsa Henry Franssons tur att bära det smickrande eiptetet. Han snitsade också in ett mål i första halvlek.

50 ÅR: JULENS SKIVTIPS FRÅN BRINKS

ANNONS: Vår välsorterade skivavdelning med kunnig personal gör valet lätt. Julens skivtips:

SINGEL OCH EP: 

Beatles: Something

Elvis Presley: Suspicions mind

Fleetwood Mac: Oh well

Elisabeth Lord: ister och Mississippi

Robban: Tjejer - Carola

Arne Lamberth: Kaktusblomman

Grodan Boll som världsmästare

Televinken

Brinks

Kuriren för 100 år sedan: Annons för textilier?
Kuriren för 100 år sedan: Annons för textilier?
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!