Stor julkonsert planeras i Flen

En julkonsert med dubbla körer och blåsorkester. Det bjuds allmänheten på i Bildningscentrum Stenhammars aula den sjunde december.

Flens kyrkokör kommer tillsammans med Helgesta-Hyltinge kyrkokör och Flens blåsorkester arrangera en julkonsert i Bildningscentrum Stenhammar den sjunde december.

Flens kyrkokör kommer tillsammans med Helgesta-Hyltinge kyrkokör och Flens blåsorkester arrangera en julkonsert i Bildningscentrum Stenhammar den sjunde december.

Foto: Bo Sandgren.

Flens kommun2019-11-22 06:37

Det är en julkonsert ut över det vanliga som arrangeras i stora aulan på Bildningscentrum Stenhammar den sjunde december. Flens kyrkokör och Helgesta-Hyltinge kyrkokör slår sina påsar samman och ackompanjeras av Flens blåsorkester. 

– Flens kyrkokör har inte haft någon julkonsert över huvudtaget under mina elva år. Det var Kulturskolan som stod för konserterna när de var som mest aktiva, säger Gun-Britt Solberg som sjunger i Flens kyrkokör.

Det var Flens kommun som frågade om körerna ville arrangera en konsert på Bildningscentrum Stenhammar tillsammans med blåsorkestern. Kommunen står där för ljud och ljus.

– Det är speciellt att sjunga tillsammans med blåsorkestern, det låter mycket och är taktfast, säger Gun-Britt Solberg.

Totalt kommer ett 40-tal körsångare och runt 20 musiker inta scenen. Konserten är gratis och det kommer att bli allsång för besökarna.

– Vi kommer att sjunga en del sånger som många känner igen väl och då kommer vi ha häften med texter så att man kan sjunga med, säger Gun-Britt Solberg

Det kommer även bli en del mindre kända julsånger och körerna respektive blåsorkestern kommer att stå för några enskilda nummer.

– Nu är det hårdträning som gäller, vi har bara tre tillfällen kvar sedan är det genrep. Det är en utmaning och kommer att bli spännande.

Tanken är att konserten ska bli början på en ny tradition.

– Ja, om det blir lyckat hoppas vi det blir tradition, säger Gun-Britt Solberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!