I januari 2016 förlorade Petter Alexis Askergren, 45, sin mamma. I februari året därpå somnade även pappan in. Vid båda tillfällena skrev rapparen öppenhjärtigt om saknaden på sociala medier. 

Föräldrarna spenderade sin sista tid tillsammans på ett äldreboende i Malmköping, något Petter skrivit om tidigare. I veckan publicerade han en bild på Instagram, följt av en lång och känslosam text där han hyllar föräldrarna och riktar ett särskilt tack till personalen på boendet.

På bilden, som är tagen i lägenheten i Malmköping, ligger mamman i sängen med en syrgasmask över ansiktet. Pappan sitter i en stol bredvid. 

"Så här kan det se ut under den sista tiden tillsammans, på ett sätt ser det hårt och kargt ut men samtidigt ska man veta att den här lägenheten på hemmet i Malmköping med dess personal var så bra för mina föräldrar. Bästa möjliga!", skriver han och refererar skämtsamt till mammans syrgasmask som hennes "Darth Vader-mask."

Han konstaterar att föräldrarna hållit ihop hela vägen in i mål och fortsätter:

"Det är fint när man får hänga ihop med någon man älskar så pass länge och hela vägen in i kaklet. Samt att det finns människor och personal som bryr sig och tar hand om dig. Det är ovärderligt och med det sagt finns det människor i Malmköping jag tackar med hela mitt hjärta för att ni gjorde de här två tokstollarnas sista tid värdig. Tack."

Tidningen har sökt Petter för en kommentar.