Skjutne mannen hörd av polisen

Polisen har kunnat höra den man som på söndagskvällen skottskadades i en trappuppgång på Öster i Katrineholm.

3 september 2018 11:35

Klockan 20:20 på söndagskvällen larmades polisen till Jägaregatan på Öster, där man anträffade en man i 30-årsåldern som blivit skjuten. Mannen fick föras till sjukhus. Skadeläget är ännu oklart men mannen är talbar och har kunnat höras av polisen. Han har dock inte sagt så mycket, säger polisens presstalesman Thomas Agnevik.

Ännu vid 10-tiden på måndagsförmiddagen fanns ingen misstänkt för skjutningen men polisen fortsätter med förhör, både av den skjutne mannen och av vittnen. Thomas Agnevik säger att polisen gärna vill ha kontakt med fler vittnen.

– Om det är någon som sett något eller i övrigt vet vad som kan ha hänt. Sannolikt har väl personen, gärningsmannen, uppehållit sig där i vart fall innan det här hände, säger han.

Polisens tekniker har varit på plats i flerfamiljshuset i vars entré eller trappuppgång skjutningen inträffade. Thomas Agnevik vill inte gå in på om det avfyrades ett eller flera skott och vill inte heller säga något om var mannen träffades. Han kan inte svara på om förhören med vittnen gett något än.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Cecilia Tuohy