Prins Wilhelmgymnasiet fyller 20 år

Gymnasieskolan Prins Wilhelm i Flen ska fira sitt 20 årsjubileum med olika aktiviteter med allt från musik till eventuellt kungligt besök.

6 november 2019 07:30

20 årsjubileet på Prins Wilhelmgymnasiet kommer firas med olika aktiviteter. Bland annat kommer gamla elever framföra olika musikaliska framträdanden och det bjuds också på olika sorters plockmat, mingel och tal. 

– Det är helt fantastisk att vi fyller 20 år, jag var med under bygget för 20 år sedan och trivs utmärkt med mitt jobb, det känns som man gör skillnad, berättar musikläraren Johnny Björk. 

Det var i augusti 1999 som gymnasieskolan Prins Wilhelms bildningscentrum tillsammans med kulturskolan och högstadieskolan slogs samman till en och samma skola.

– Då var vi lite oroliga när gymnasieeleverna skulle slås samma med högstadieeleverna men det fungerade väldigt bra. Jag själv är musiklärare och den stora fördelen då var att allt låg samlat.

 Under invigningen 1999 var kungen på plats och det firades med pompa och ståt något som lärarna hoppas ska ske igen. 

– Vi har bjudit kungen och vi hoppas han kommer. Sen vill vi såklart fira med gamla elever, lärare och allmänheten.

Prins Wilhelmgymnasiet flyttade sin verksamhet till sina nuvarande lokaler på Volentorget under 2016, något som gjorde att fler program kunde läggas till i utbildningsplanen.

– Efter att vi flyttade fick vi ett vård och - omsorgsprogram som nu ser ut att växa, tidigare har det varit lite svårt men det verkar som vi är på rätt väg, säger vårdläraren Paula Hansson.

Jubileet kommer firas under två dagar den 29 november- 30 november

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jessica Hansson