Vid badplatsen på Orrestaö i Flen ligger ett hopptorn i vattnet vid stranden. Eller låg, kanske man ska säga då det på söndagseftermiddagen fortsatt var på drift i Orrhammaren. Det var på söndagseftermiddagen som boende i närheten kunde konstatera att hopptornet inte låg kvar på sin vanliga plats. När Kuriren når chefen för räddningstjänsten i Flen är han ovetande om det flyende hopptornet.
– Det måste vi ta tag i på en gång, det handlar om egendomsräddning och hopptornet är värt en hel del pengar, säger Kjell-Åke Källström.
Det är Flens kommun som äger hopptornet, men om räddningstjänsten inte får tag på ägaren har de rätt att ingripa för att rädda egendomen. När Kuriren var på plats vid Orrestaö låg hopptornet vid den lilla ö i Orrhammaren som man kan se från udden som ligger vid korsningen Orrögatan - Solbackavägen.
När badsäsongen var över drogs alla badbryggor upp på land, men hopptornet lämnades som brukligt kvar i vattnet.
– Det brukar få ligga kvar i, det ligger säkrast där det ligger, säger Kjell-Åke Källström.
Hopptornet satt fast med fyra kättingar som var fästa i betongfundament på botten. Kjell-Åke Källström funderar på om det höga vattenståndet i kombination med hård blåst kan ha fått hopptornet att lossna. Att det är höga vattennivåer råder det ingen tvekan om på Orrestaö där en lekplats vid strandkanten mer eller mindre står under vatten. En lekstuga och gungställning är helt uppslukad av vattnet och en sandlåda är delvis ansatt av vattnet.
Kjell-Åke Källström är glad att hopptornet slet sig nu och inte under badsäsongen.
– Jag har haft mina farhågor och har varnat för det här i flera år. När tio-femton ungdomar har stått på trampolinen för att försöka få hopptornet att välta drar de med sig betongfundamentet och förr eller senare går det av. Hade detta hänt när ungdomarna var på hopptornet hade det kunnat sluta riktigt illa, säger Kjell-Åke Källström.
Det var dessa farhågor som gjorde att man i somras införde en regel som sa att det maximalt fick vistas två personer på hopptornet åt gången.
När Kuriren pratade med Kjell-Åke Källström på måndagseftermiddagen var hans målsättning att räddningstjänsten skulle ta sig ut till hopptornet för att se till så att det inte seglade iväg ytterligare.
– Vi måste se till att förankra det och spärra av ordentligt, säger Kjell-Åke Källström.