Heldag för att peppa Flens unga mot bättre hälsa

På lördag kommer Generation Pep anförda av Carolina Klüft till Flen och Lida Gård för att inspirera till rörelseglädje bland barn och unga. Och alla tycks vara med i jättearrangemanget.

2 september 2017 15:26

Generation Pep, förkortat Gen-Pep, är ett initiativ startat av Kronprinsessparet för ett år sedan. Syftet och visionen är att alla barn och unga ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Lida Gård blir första stoppet när Gen-Pep arrangerar en späckad heldag med ett myller av aktiviteter.

‒Det här är ett koncept som vi testar för första gången nu och vår förhoppning är att fler eldsjälar runt om i landet kan tänka sig att arrangera liknande dagar i framtiden, säger Carolina Klüft, projektledare på Generation Pep.

Dagen skapas i samarbete med lokala aktörer, passande nog under Hälsoveckan, och det verkar som om alla har hakat på tåget.

‒Det kommer vara brottning, agility, ridning, scouter, dans, golf, fotboll, bordtennis, friidrott och badminton. Dessutom kommer Bounce, där man hoppar studsmatta och springer på väggar, och allt är gratis, säger Lida Gårds Hannah Larsson.

‒På agilityn finns hundar man kan köra med men man kan också använda sina egna hundar, säger Reine Johansson från medarrangerande Flens Friidrottssällskap.

‒Att få göra detta koncept ihop med Gen-Pep känns fantastiskt roligt, det är också ett samarrangemang ihop med Flens Kommun och föreningsliv. Bättre arrangerat än så här kan det inte bli, vi har inte lämnat något åt slumpen, säger Hannah och får medhåll från friidrottens Börje Karlsson.

‒Det här blir kanon, det är världens chans att prova på.

Carolina Klüft, världens näst bästa mångkampare genom tiderna, kommer att hålla invigningstal och finnas med och peppa deltagarna under dagen. Även Sörmlandsidrotten och Riksidrottsförbundet finns på plats.

Transporter från hela kommunen har arrangörerna också täckt in så att devisen att alla kan vara med uppfylls.

‒Vi har gratis bussar från Bettna, Vadsbro, Hälleforsnäs, Mellösa, Malmköping, Sparreholm och Flen. Det har vi för att alla barn som har föräldrar som jobbar eller inte kan ta sig hit ska kunna vara här hela dagen. Vi har dessutom shuttlebilar som går, när parkeringen blir full här ställer Möller Bil upp och kör fram och tillbaka hela dagen mellan Stenhammar och Lida, säger Hannah.

Även Lidagårdloppet avgörs under dagen, med ett Gen-Peps lopp för de yngsta och gå lunka löp under hela dagen.

Vill ena för hälsa

Arrangemanget varar mellan klockan 11 och 15 nu på lördag ute på Lida Gård strax utanför Flen.

Bussar från varje tätort i kommunen avgår klockan 10.15.

För hela programmet, se Kvalité Häst och Hunds sida på Facebook.

Generation Pep (GEN-PEP) är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa.

Målsättningen är att ena människor, organisationer och företag för att tillsammans underlätta för alla barn och ungdomar att leva ett hälsosamt liv.

Initiativtagare är Kronprinsessparet, bakom initiativet står ledande svenska företag, stiftelser och ideella organisationer.

Källa: gen-pep.se.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Ornhammar