Dömd för misshandel utanför gymnasium

En misshandel utanför Prins Wilhelm-gymnasiet i augusti har nu fått sitt rättsliga efterspel. En 19-årig man döms till dagsböter.

12 juni 2019 21:42

Det var den 24 augusti i fjol som 19-åringen gjorde sig skyldig till misshandel. En bekant till honom, som han haft en del konflikter med, kom till skolan i bil för att träffa en kvinnlig elev. 19-åringen befann sig vid skolan och gick fram till den bekante mannen. Han slog honom i ansiktet och de hamnade båda på marken och visst tumult uppstod. Tingsrätten anser det styrkt av vittnens berättelser att 19-åringen även utdelade en spark mot den andre mannen. Han slog också den kvinnliga eleven i ansiktet vid tillfället.

19-åringen var också åtalad för olaga hot, då han skulle ha sagt till den bekante mannen och den kvinnliga eleven att han skulle skjuta dem. Där tycker dock inte tingsrätten att bevisen håller, så 19-åringen frias på denna punkt. Däremot döms han för misshandel och ringa misshandel till villkorlig dom och 30 dagsböter. Han ska också betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecka Jonsson