Damlagsfotbollen i kommunen får liv igen

Dunkers IF har inte haft ett damlag i spel på två år, det ska det bli ändring på till nästa säsong. I måndags inleddes nysatsningen.

Delar av Dunkers nya damlag tillsammans med nya tränaren Mikael Källberg längst till höger.

Delar av Dunkers nya damlag tillsammans med nya tränaren Mikael Källberg längst till höger.

Foto: Privat.

Malmköping2019-10-08 17:51

Ungdomsverksamheten rullar på, men något representationslag har inte Dunkers IF ställt på benen de två senaste säsongerna. Spelarmaterialet har varit för skralt, men nu ser intresset ut att vara tillräckligt stort för en nystart. I måndagskväll samlades runt 16 spelare på Dalvallens idrottsplats i Dunker för att träffa den nya tränaren.

– Vi ser positivt på det här, det betyder jättemycket för föreningen. Det gör att intresset bland yngre blir större, säger Östen Edlund, ordförande i Dunkers IF.

Redan förra säsongen försökte föreningen dra igång ett damlag. Den dåvarande ordföranden Ralf Widlund bjöd in Eskilstuna Unitedstjärnorna Vaila Barsley och Annica Svensson för att locka intresse. Men återväxten var för tunn för en nysatsning då.

– Flickorna från det äldsta ungdomslaget var för unga då, men nu är de redo, säger Östen Edlund.

Ungefär sex-sju spelare från ungdomsleden kommer kompletteras med äldre spelare. Förutom de som var på plats på måndagen har nio spelare till anmält intresse. 

Den nya tränaren heter Mikael Källberg, en Stockholmare som flyttade till Hälleforsnäs för ett år sedan. Han har tidigare tränat Råsunda IF:s P18-lag och var intresserad av att ta sig an Dunker redan förra året.

– Det blir mitt första damlag. Klubben har en bra historia och är väldigt duktiga inomhus. Det verkar finnas kompetens och ett stort intresse, säger Mikael Källberg.

Damlaget, som kommer spela i division 4, gör sin första träning redan den sjätte november i Sparreholms sporthall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!