Carolina Gynning – konstnären med förkärlek till Ibiza

Konstnär eller skådespelerska, oavsett vad man vill kalla Carolina Gynning är hon en svensk superkändis som drar stor uppmärksamhet vart hon än går. Nu har hon varit i Flen också.

17 november 2017 00:00

‒Vi är superglada att Carolina har kommit till Flen, det är inte så ofta vi har stjärnor här, det känns jätteroligt, säger Hannah Larsson på Kvalité häst och hund som på onsdagskvällen gästades av multitalangen Carolina Gynning för ett event som var minst sagt välbesökt.

‒Vi säljer Gynning design här och det är så vi har kommit i kontakt med varandra. Sen fick jag höra om detta fantastiska ställe som ligger så fint och kände att gud vad kul att ha ett event här. Det passar också väldigt bra nu innan jul. Jag har tagit med mig lite böcker, lite konst och vi har ju all designen redan här, så det blir en kundkväll, säger Carolina Gynning.

Förutom smycken består Gynning design även av inredningsdetaljer som bland annat brickor, glas och kuddar.

Boken i fråga är Gynnings nysläppta My secret Ibiza.

‒Den är helt rykande färsk, jag hade mitt releaseevent i går (tisdag), så det är kul att vi kunde ta med några böcker hit också så man kan köpa ett signerat exemplar, säger Gynning.

För den som vill ha en autograf på andra saker än boken går det också bra.

‒Jag signerar vad som helst, det är ofta att jag till och med får signera en rumpa eller tomma vinflaskor, av mitt eget vin, säger hon och skrattar.

Boken om Gynnings relation till den spanska Medelhavsön, som hon hämtar mycket av sin inspiration ifrån, är färgglad och varm.

‒Jag kom dit första gången när jag var 18 och jag kände mig helt fri där. Det är en plats på jorden där de samlat alla möjliga typer av människor, det är ingen som frågar vem man är eller vad man jobbar med, man lever för dagen och väldigt fritt och skönt. Det är ett öppet samhälle, jag är där minst två gånger per år.

Flen är hon däremot inte så bekant med.

‒Men jag såg att det stod Yxtaholms slott när jag körde hit, där har jag varit några gånger. Sen tror jag att Plura har ett lantställe häromkring, där har jag varit och spelat in Pluras kök, säger hon.

Gynning blev känd för den breda massan genom olika skepnader inom tv-branschen, men det är numera ett avslutat kapitel. Däremot syns hon i filmer och tv-serier, även om hon kanske allra främst kallar sig själv konstnär.

‒Jag är ju konstnär i botten, sen har min konst vuxit väldigt mycket och då har jag även blivit formgivare. Film och serier är något jag tycker är väldigt kul, jag spelar en huvudroll i en ny serie som börjar sändas på TV3 i januari, den heter Lingonligan.

Kombinationen av skådespelaryrket och konstnärskapet är något hon trivs bra med, hon skulle inte vilja vara utan någon av dem.

‒Konstnärskapet tar mest plats, skådespeleriet är så himla bra för det är samlat till en viss period, ofta kör jag intensivt under några veckor, sen är det klart. Det är perfekt för mig att ha de som kontrast till varandra. Konstnärskapet är väldigt ensamt, jag har min ateljé hemma ute där jag bor på landet där jag sitter själv hela dagarna, då blir skådespeleriet något som livar upp i vardagen. Då får jag vara i ett team och jag behöver båda för att inte bli helt isolerad.

Någon konstnärsutbildning har hon inte, men det rör henne inte i ryggen.

‒Nej, det tror jag är bra, jag har ingen skådisutbildning heller. Ofta när man blir för mycket skolad kan det bli åt fel håll, att det blir för teatralt. Många har sagt till mig att de gillar att jag är så naturlig i mitt skådespeleri. Samma sak när jag målar, att det är väldigt fritt och det gillar människor, det behöver inte vara perfekt allting, säger Carolina Gynning som kan komma att återvända till Flen.

‒Vi kanske har planerat för kommande events, men det är inget vi kan berätta om nu, säger Hannah Larsson.

Fjärilen central

Så här beskrivs konsten av Gynning Design själva:

"Carolinas signum som konstnär är kvinnoansiktena med de särpräglade linjerna och färgerna, men en viktig symbol som hon alltid arbetar med är fjärilen. ”Fjärilen är en gammal symbol för själen, glädje och lycka. Den står för pånyttfödelse och frihet och är därför en symbol som jag tycker att alla borde bära med sig. Nu har jag skapat The Butterfly Messenger® för att du oxå ska kunna flyga.”

Källa: gynningdesign.se

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Ornhammar