BILDEXTRA: Färgsprakande studentbal på Hedenlunda slott

Det låg både förväntan och en del nervositet i luften när avgångselever från Katrineholm och Flen anlände till studentbalen vid Hedenlunda slott på lördagskvällen.

19 maj 2019 17:25

Långt innan ekipagen började rulla in framför slottet hade släkt och vänner samlats bakom avspärrningarna för att få en skymt av de blivande studenterna. När så bilarna började rulla in höjdes både mobilkameror och armar. Ut ur såväl cabrioleter som veteranbilar och limousiner strömmade uppklädda ungdomar. Många lite nervösa, några lite trötta redan på förhand, en och annan lite berusad också. Men alla upplagda för en alldeles underbar bal på slottet.

Några som stod och väntade på sina kompisar var Katrineholmstjejerna Sara Hjälmvall, Emma Olsson och Josefin Hübbert, som tagit studenten tidigare år. De var eniga om att de flesta tjejer satsar mer på balen än på avslutningsdagen, när det gäller att klä upp sig och sminka sig.

– Jag beställde åtta klänningar innan jag valde en, skrattar Sara Hjälmvall.

Josefin Hübbert siade om årets balklänningstrend.

– Jag tror att det blir mycket klarrött och grönt.

Och hon visade sig få mycket rätt. Många av klänningarna gick i klarrött, vinrött, mörkgrönt och mörkblått. Och många av killarna matchade med färgade flugor.

225 deltagare var anmälda till lördagens studentbal på Hedenlunda slott, där elever från gymnasieskolorna i Katrineholm för första gången hade en bal tillsammans med avgångseleverna på Prins Wilhelm-gymnasiet i Flen. Och det var tur för Flenseleverna, eftersom de bara var runt tio stycken denna afton.

Innan det blev dags att gå in på slottet för trerättersmiddag och dans, minglade eleverna i slottsträdgården med ett glas bubbel.

– Det känns fint och speciellt med balen, en efterlängtad dag. Det är kul att alla är uppklädda, säger Nora Öbrink från Lindengymnasiet.

Hela hennes klass EK16B valde att gå på balen. Klasskamraten Tilde Haraldsson var också taggad inför balkvällen på slottet:

– Det är härligt att få känna sig som en prinsessa!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecka Jonsson