I slutet av oktober upptäckte Trafikverket att plattformen närmast stationshuset hade börjat flytta på sig på grund av sättningar i marken. Spåret och plattformen stängdes av och under flera veckor gjordes akuta åtgärder.
Det innebar att plattformen grävdes upp och att perrongtaket monterades ner. Detta har Riksantikvarieämbetet nu vissa synpunkter på. Plattformstaket är ett statligt byggnadsminne som omfattas av rivningsskydd, enligt ett regeringsbeslut från 2007. Sedan tidigare var även stationsbyggnaden klassad som byggnadsminne.
Riksantikvarieämbetet konstaterar i ett yttrande att åtgärderna vid plattformen har påbörjats eller genomförts utan tillstånd, för att säkerställa tågtrafikens framkomlighet.
I yttrandet skriver de att en konstruktör dokumenterat måtten och konstruktionen innan taket revs. Myndigheten vill nu att fotodokumentationen av åtgärderna skickas in till dem inom sex månader. De påtalar också vikten av att det nedmonterade taket förvaras och hanteras med varsamhet.
I sommar planerar Trafikverket att påbörja ett mer omfattande upprustningsarbete av plattformen.
Innan Trafikverket bygger upp taket igen, måste de söka tillstånd från Riksantikvarieämbetet. Därefter kommer Riksantikvarieämbetet sannolikt att kräva att en antikvarisk expert följer och dokumenterar återuppbyggnaden. Material och metoder ska också anpassas till byggnadsminnets egenart.