Första spadtaget vid Gårdsjöstrand

Solen sken och tonerna från Eddie Saxs saxofon klingade när det första spadtaget för det nya vårdboendet vid Gårdsjöstrand togs under onsdagen. "Jag hoppas att det här kommer få folk att vilja flytta hit till Flen", sa Ann-Charlotte Munter (S).

Det symboliska första spadtaget togs av Suzan Amin, projektchef för vårdboendet, Ann-Charlotte Munter (S) och Viktor Mandel, vd, Sveafastigheter.

Det symboliska första spadtaget togs av Suzan Amin, projektchef för vårdboendet, Ann-Charlotte Munter (S) och Viktor Mandel, vd, Sveafastigheter.

Foto: Emmelie Andersson

Flen2023-08-16 17:19

Svea fastigheter bygger ett nytt vårdboende vid Gårdsjöstrand. Ett boende med 70 lägenheter och sju vårdavdelningar. Här satsar man mycket på gemensamma ytor och välmående, ett spa och växthus finns därför med i planerna. 

undefined
Eddie Sax underhöll och lunchen serverades ur en foodtruck.

Ann-Charlotte Munter (S), kommunstyrelsens ordförande, pratade varmt om platsens läge, dels på grund av närheten till bland annat stationen men även de vackra omgivningarna med sjön och naturen.

– Jag hoppas det här kommer få folk att vilja flytta hit till Flen, säger hon. 

På frågan vad som är bäst med Flen svarar hon utan tvekan gemenskapen.

– Se bara på alla människor som är här idag, säger hon och pekar mot dagens gäster. 

undefined
Det symboliska första spadtaget togs av Suzan Amin, projektchef för vårdboendet, Ann-Charlotte Munter (S) och Viktor Mandel, vd, Sveafastigheter.

Det klassiska och symboliska första spadtaget av bygget togs av Ann-Charlotte Munter, Viktor Mandel, vd för Sveafastigheter och Suzan Amin, projektchef för vårdboendet.

– Det känns fantastiskt att vi är igång, vi är överlyckliga att få vara med och bidra till Flens utveckling, säger Suzan Amin.

undefined
Suzan Amin, projektchef, berättar att hon är överlycklig över att detta händer i Flen.

Bygget beräknas stå klart sommaren 2025 och FKAB kommer hyra fastigheten. 

Suzan Amin förklarar vidare att de arbetat med en del innovativa lösningar.

– Vi har till exempel solceller på taket, berättar hon och fortsätter:

– Dessutom har vi satsat mycket på det sociala och har bland annat ett promenadstråk runt huset på gården, ett växthus på tomten för rofylldhet för de boende. 

Hon passar även på att hylla det nära samarbetet alla inblandade haft under hela projektet. 

– Det har gått hur bra som helst, vi tog fram detaljplanen på ett år. Det har flutit på bra hela tiden, säger Suzan Amin. 

undefined
Anders Iwerbo (C), ordförande fastighetsbolaget, Björn Carlsson (C), förste vice ordförande kommunstyrelsen och Svitlana Jelisic (C) var på plats.

En annan som sken ikapp med solen denna dag var Svitlana Jelisic (C), ordförande för vård och omsorgsnämnden. 

– Den demografiska utvecklingen i Flens kommun visar att många blir äldre och äldre vilket bidrar till att vi måste tänka strategiskt och bygga vårdplatser i tid, förklarar Svitlana Jelisic och fortsätter:

– Vi ska ge det stöd och den omsorg de äldre behöver.

undefined
Ann-Charlotte Munter (S), kommunalrådsordförande, är stolt och glad över att det händer så mycket positivt i Flen just nu.

Ann-Charlotte Munter (S), hyllar den varma känslan på plats. 

– Det är inte bara en varm dag, vilken otrolig värme det är här, vilken utveckling för Flens kommun, säger hon.

Hon säger att det här är en otroligt stor grej för Flen och att det är viktigt att folk får se att det händer bra grejer i kommunen. 

– Jag är en väldigt stolt kommunstyrelseordförande idag. Det här är ett av de största projekten vi gjort på länge och det väcker stor nyfikenhet och intresse från andra aktörer utifrån.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!