När slutet av den muslimska fastemånaden firas i högtiden Eid al-fitr är det Farhan Hassan Ali som säljer biljetter till barnens åkattraktioner i Sveaparken.
Han leder också arbetet med projektet "Flen är på väg" som rör ett mer allvarsamt ämne, det förebyggande arbetet mot radikalisering av unga muslimer.
– Vi kommer att ha en massa aktiviteter och fotbollsturneringar. Vi vill ge ungdomarna något att göra och skapa en trygg identitet, de kommer själva att vara aktörer i projektet och delaktiga, säger han.
Att ge ungdomar verktyg att själva identifiera och kunna bemöta tecken på radikalisering är en viktig del, det understryker Ruben Bobadilla som är en av initiativtagarna.
– Rekryteringen till all extremism liknar varandra och om man inte har en trygg tillvaro är det lättare att låta sig manipuleras. Fungerar inte integrationen ökar risken och bilden som visas av IS påverkar våra unga. Vi måste visa dem vad Islam handlar om, att det är en fredlig region och att vi tror på den svenska demokratin.
Radikaliseringen som utförs av skickliga rekryterare tar sin grogrund i segregation. Därför är det viktigt att kommun och instanser som polis och skola jobbar tillsammans med nya grupper i samhället.
– Vi måste satsa allt vi har och visa att det finns en framtid för våra unga. Det finns inga begränsningar, kan vi rädda en har vi möjligheten att rädda alla, säger Ruben Bobadilla som menar att trots att rekryteringen av jihadister är högst verklig i Sörmland, är problemet försvinnande litet i Flen.
Ola Nordqvist är kommunens avdelningschef för integration.
– Vi har länge haft en bra kontakt med moskén med insatser kring våldsbejakande extremism. Det här samarbetsprojektet ska också titta på kriminalitet och missbruk, det handlar exempelvis om att personer i Salstaområdet i första hand vänder sig till moskén och inte till socialkontoret vid sociala problem eller familjeproblem.
Kommunen och moskén vill att invånarna ska känna sig lika trygga med att kontakta socialkontoret.
– Om de som vänder sig till moskén ser att moskén har förtroende för oss kan det avspegla sig. Det är ett ömsesidigt projekt och vi behöver varandra. Sociala frågor som de får in på moskén kan de ge oss förtroende att hantera. Det känns jätteviktigt att moskén är väldigt på tårna för att jobba med detta, de är experterna och vill ta ett tydligt avstånd från radikalisering och extremism, säger Ola Nordqvist.