Flens padel förbereder det sista inför premiären

Det är bara några dagar kvar till premiärspel och Daniel Tillnell på Flens padel bjuder på en rundtur i den nybyggda idrottsanläggningen strax bortom Hammarvallen. "Det känns lite overkligt", säger han.

Daniel Tillnell spelar padel en eller ett par gånger i veckan. Snart kan han välja mellan den egna hallen i Katrineholm – och den nya i Flen. Här står han i den övre loungen med utsikt över banorna.

Daniel Tillnell spelar padel en eller ett par gånger i veckan. Snart kan han välja mellan den egna hallen i Katrineholm – och den nya i Flen. Här står han i den övre loungen med utsikt över banorna.

Foto: Matilda Lantz

Flen2022-03-30 19:07

En arbetsgrupp fick corona, en annan försenades också något på grund av sjukdom. Men nu är arbetsstyrkan på plats och arbetar febrilt med monteringen av banorna inför att allmänheten ska få börja spela i hallen.

undefined
"Även om intressekurvan inte stegrar som den gjorde tidigare så håller den sig stabil, vilket är mer än tillräckligt", säger Daniel Tillnell.

– Vi öppnar för spel på tisdag! Det känns lite overkligt, men jag är övertygad om att vi kommer hinna klart, säger Daniel Tillnell, en av ägarna av Flens padel.

undefined
Stjärnkliniken får en egen entré och tre behandlingsrum i byggnaden. Den första maj flyttar de in i lokalerna.

Då har det gått sex månader sedan det första spadtaget togs, på den då tomma tomten mittemot Slottsängens äldreboende. Byggnaden rymmer även Stjärnklinikens nya mottagning. Hyresgästen flyttar in i början på maj och därefter ska det ställas till med gemensam invigning av hallen.

undefined
Första spadtaget för bygget av Flens nya padelhall togs i slutet av september förra året.

Lokalerna ovanför Stjärnklinkens är ännu oinredda, men det råder ingen brist på idéer för dem.

– Får vi någon förfrågan till så ska kanske titta på att färdigställa det här också, men i så fall blir det tidigast till hösten, säger Tillnell.

undefined
Vilka som i framtiden ska ta plats ovanpå Sjärnklinikens lokaler återstår att se. Men eventuellt kan det blir aktuellt att börja inreda även denna del av padelhallen redan till hösten.

Hallen rymmer fyra dubbelbanor och en singelbana. Bokning sker via en app och försäljning genom Swish. 

– Vi har fokuserat mycket på att göra det trevligt i våra lounger. Och på hur banorna är placerade, med långsidorna fria så det kan bli lite liv och rörelse runt omkring.

undefined
När banorna är på plats ska de sandas – sedan är det dags att börja spela. "Vissa fyller på med upp till tre ton, men det kommer inte vi att göra. Vi kommer ösa på kanske 300 kilo bara. Jag tror att spelupplevelser är som bäst när det inte är så kolossalt mycket sand", säger Daniel Tillnell.

Förhoppningen är att alla banor ska vara på plats inom de närmsta dagarna och att man ska kunna fokusera på att sanda på lördag.

– Sen rekommenderar de att man spelar in banorna lite, så på söndag och måndag ska vi bjuda in lite folk för att spela lite, säger han förväntansfullt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!