Ett digitalt muffinsbak och en skejtkväll med noga avstånd ute i friska luften. Runtringande fritidsgårdsledare och spontana promenader på stan.
Just nu ser fritidsgårdarnas verksamhet inte riktigt ut som den brukar, men det är det ju få saker som gör.
Gisela Stucki är enhetschef för kommunens fritidsgårdar och säger att många unga har stort behov av umgänge och aktiviteter, kanske speciellt i dessa tider. Därför försöker de hitta sätt att göra det på ett smittsäkert vis. Dels genom att internt bolla idéer och tänka utanför den vanliga inomhusboxen, och dels genom att lyssna på ungdomarnas förslag. Dessutom får även föräldrar gärna höra av sig med förslag på lämpliga aktiviteter.
Och trots att verksamheten flyttar ut är de noga med att följa restriktionerna.
– Om vi tar skejtkvällen som exempel. Om det kommer för många samtidigt så hoppas vi att några är okej med att gå en liten sväng och komma tillbaka om en stund när några andra är klara, säger Gisela Stucki.
Hon upplever att gårdarna fyller en viktig funktion när det gäller information och bearbetning av pandemins många aspekter. Ungdomarna upplevs som starkt påverkade, om än på olika vis.
– Generellt tycker jag att många gymnasieelever har släppt taget lite, de bryr sig inte lika mycket längre. Jag tror att de har tröttnat kapitalt på det här. Jag har förstått att man träffas hos varandra, man åker emellan och munskydd – vad är det? Samtidigt upplever jag högstadieeleverna som lite mer ledsna och rädda, säger Stucki.
Vad kan man som förälder tänka på för att ungdomarna ska ha det lite bättre på fritiden?
– Att inte tro att de inte har behov av sina föräldrar, bara för att de har blivit tonåringar! Många upplever att de är väldigt ensamma trots att de är i sina hem.
Hon föreslår att man spelar brädspel, dataspel, utmanar varandra i stegräkning eller testar att spela Pokémon go tillsammans – eller något annat. Bara man gör det ihop.
– Jag tror att många föräldrar alldeles för tidigt tror att deras barn inte har samma behov av dem när de blir ungdomar.
När fritidsgårdarna genomför sina mätningar och ställer frågan om varför man väljer att gå till gården svarar en stor anledning "för att träffa fritidsledare".
– Det är ju för att ha en vuxen att prata med. Att få en pingismatch där man kan locka in på ett djupare samtal eller så.