– Kristdemokraterna och Folkpartiet vill få mer tid att fundera. Vi tar upp frågan på ett extra möte innan fullmäktige 24 september då den ska avgöras. En sådant här beslut är det viktigt att så många som möjligt ställer sig bakom, säger Lars Falk.
Bakgrunden till Färdplan Flen är den negativa spiral kommunen befinner sig i. Färre invånare, färre arbetstillfällen, affärslokaler som står tomma påverkar attityden bland de egna invånarna.
Långsiktigt arbete
Färdplan Flen med upptakt nästa år ska vara ett långsiktigt arbete med kommunutveckling och varumärket Flen.
Politiker, kommunala tjänstemän, företagare, föreningar, enskilda, snart sagt alla grupper i kommunen ska involveras.
– Mycket som står skrivet om färdplanen är bra. Men jag är rädd att det kan bli ännu ett projekt där någon kommer utifrån och säger att si och så bör ni jobba. Jag tror inte på femårsplaner utan vill i stället knyta samman de små steg vi hela tiden tar mot förbättringar, förklarar Björn Zetterqvist, (M).
Socialdemokraterna, A2000 och Centerpartiet står redan bakom Färdplan Flen och är beredda att satsa 1,9 miljoner kronor nästa år. I går anslöt sig även Vänsterpartiet.
Lars Falks nya finansieringsförslag kan också få Folkpartiet och Kristdemokraterna att haka på.
– Kostnaderna, det kommer att kosta pengar men inte nödvändigtvis 1,9 miljoner, ska inte drabba skola och äldre med besparingar. Där måste vi vara tydliga. Jag föreslår att pengarna tas från det öronmärkta anslag på sex miljoner som finns för befolkningsfrämjande åtgärder.
– Vi får se, säger Bengt Eriksson, (KD). De där miljonerna ska inte räcka bara till färdplanen som ju är ett tioårigt projekt. Det är viktigt det som står i Färdplan Flen men flopparna på det här området har varit flera. Jag vill ha varumärkes-arbetet kommande underifrån i det vardagliga. Inte styrt ovan-ifrån med projektledare.