Flenshak blev gourmetrestaurang

Det kan löna sig att investera i en krog i Flen. Några veckor efter att Mozzarella förvandlats från hak till gourmetrestaurang och sportbar har gästerna inte svikit.
- Jag trodde inte att det skulle gå snabbt, säger Mozzarellas ägare Mecit Özturk.

Flen2010-04-14 05:00

Eskilstuna-Kuriren skrev i höstas om Mecit Özturks planer för Mozzarella. Nu har färgen torkat och de nya möblerna, takspotlights och tv-skärmar är på plats.

- Det blev precis som jag har tänkt mig. I matsalen är det ljusare, fräschare och lugnare. Det har kommit familjer och barn som sitter kvar ett tag även efter att de ha ätit klart. När det är hockeymatch eller Champions League är det fullt i sportbaren också mitt i veckorna, säger Mecit Özturk.

Det konstateras med en lättnadens suck, då han har investerat tid och pengar i att Flensborna faktiskt vill gå ut och äta. Han är särskilt glad över att det är många nya ansikten som kommit och att ökningen av gäster har hållit i sig efter invigningen.

- På invigningshelgen kom det oväntat mycket folk, jag hade räknat med hälften. Det är en helt annan publik. När jag är här en helgkväll är det 80 procent nya ansikten, säger Mecit Özturk.

Under våren väntar flera musikframträdanden. På lördag spelar Hugos Trio från Vadsbro, den 23 april är det Rockabillybandet och den 1 maj är det armbrytning och Torbjörn Wennberg. I slutet av maj kommer rockbandet Someway.

Tanken är att på sikt ordna finsk, irländsk och orientalisk afton där mat och musik ska följas åt genom kvällen. Det har även kommit förfrågningar om catering och utkörning, men där avvaktar Mozzarella tills vidare.

- Jag vill inte gå för snabbt fram utan först och främst klara av att driva restaurangen på ett bra sätt, säger Mecit Özturk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om