Hovrätten fastställer dom efter överklagande

En man i 50-årsåldern dömdes tidigare i våras till sex och ett halvt års fängelse för bland annat grovt narkotika- och vapenbrott. Den domen överklagade han till hovrätten.

Svea hovrätt gör ingen annan bedömning än den Tingsrätten gjorde.

Svea hovrätt gör ingen annan bedömning än den Tingsrätten gjorde.

Foto: Leif R Jansson/TT

Flen2023-07-16 12:12

Hovrätten fastställer nu domen för mannen som dömdes till sex och ett halvt år i fängelse efter att ha haft narkotika och vapen nedgrävda på tomten.

Som tidningen tidigare rapporterat om nekade mannen först till all kännedom om lådorna med innehåll som hittades vid polisens husrannsakan. Senare började han berätta att lådorna ägdes av en person han inte ville namnge. Han hade med viss motvilja gått med på att förvara lådorna hemma hos sig. Vid ett tillfälle kom personen dit med flera påsar, som också skulle förvaras. I en av påsarna låg en vit klump, som den dömde förstod "inte direkt var mjöl".

Den dömda mannen hade yrkat på att hovrätten skulle frikänna honom från ansvar för grovt narkotikabrott, grovt vapenbrott och förberedelse till grovt vapenbrott. I andra hand tyckte han att påföljden skulle sättas ned. Han har även yrkat på att hovrätten ska avslå yrkandet om förverkande av maskiner med tillbehör och verktyg.

Åklagaren motsatte sig att tingsrättens dom ska ändras.

Hovrätten gör inga andra bedömningar än de som tingsrätten har gjort, vare sig i fråga om att mannen har gjort sig skyldig till de åtalade gärningarna, hur de ska rubriceras, straffmätning eller val av påföljd.

Hovrätten fastställer även att beslutet om beslag av gods ska fortsätta att gälla, samt att mannen ska sitta fortsatt häktad tills fängelsestraffet verkställs.

Mannen erkänner ringa narkotikabrott men förnekar övriga brott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!