David och Simon Michele öppnar nytt: "Satsar rejält!"

1994 fick David Michele sin första praktikplats på Kings i Flen. Nu har han köpt samma fastighet och till helgen öppnar Devido. Den nya verksamheten är uppkallade efter honom själv och ska drivas av hans äldste son Simon Michele.

David och Simon Michele ser fram emot att få börja laga mat i köket på nya Devido i Flen.

David och Simon Michele ser fram emot att få börja laga mat i köket på nya Devido i Flen.

Foto: Matilda Lantz

Flen2021-04-13 19:05

Han hade egentligen ingen direkt plan när han köpte fastigheten på Södra kungsgatan. Den var till salu och riskerade att konkurrera med Träffpunkten som han driver sedan många år tillbaka.

– Sedan kom Simon med den här idén och vi bestämde oss på att satsa rejält, säger David Michele.

undefined
"Jag började här som praktikant som 16-åring. Nu är jag tillbaka på den här! Jag började här och jag hoppas att jag slutar här", säger David Michele.

David och Simon Michele har funderat en hel del på om den nya verksamheten kommer att konkurrera med Träffpunktens. Men även om de båda har pizza och kebab på menyn är Devido fokus ett helt annat. Här satsar de på så kallad smashed burgers på högrev och kolgrillsrätter.

– Vi är noga med att allt kött ska vara svenskt och att råvarorna är färska. Vi har fem dressingar på menyn som vi gör själva från grunden, säger Simon Michele.

undefined
Simon Michele är restaurangchef på Devido i Flen.

Planen är att hålla öppet både för lunch och middag, givetvis anpassat efter rådande coronarestriktioner. Från Träffpunkten erbjuder de hemkörning, vilket även kan bli aktuellt från Devido.

Deras gemensamma dröm är att Devido ska leda till ytterligare franchiseetableringar.

– Vi vill sprida konceptet med våra dressingar och burgare, säger David Michele.

undefined
Snart ska kolgrillen på Devido förhoppningsvis gå varm.

Sedan pandemin slog till har David Michele upplevt en tydlig stöttning av de lokala småföretagen från kommunen. Det har fått honom att tänka i samma bana. Därför har han enbart anlitat lokala hantverkare för helrenoveringen av restaurangen.

– Det är win-win för Flen, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!