Nu byggs en ny lekpark i Rejmyre

Efter hårt arbete får Rejmyre en ny lekplats. "Det har varit ett stort jobb", säger Thomas Wahlstedt.

En ny lekpark har länge varit en önskan bland Rejmyreborna.

En ny lekpark har länge varit en önskan bland Rejmyreborna.

Foto: Agnes Ganestål

Finspång2021-08-31 10:33

En ny lekpark i Rejmyre har varit en önskan i flera år hos många Rejmyrebor.

– Jag har jobbat och drivit denna fråga i ungefär ett år, men en lekplats har varit efterfrågat sen 2014, berättar Thomas Wahlstedt, en av dem som drivit idén framåt.

Efter ett medborgarförslag och mycket bakomliggande jobb sätter nu arbetet och grävandet igång.

– Susanne Sjöholm lämnade in ett e-förslag till kommunen och efter det så drogs allting igång. Hade det inte varit för hennes förslag hade man nog inte tagit tag i saken. Jag kallade politikerna till ett möte i Rejmyre och visade runt, för att de skulle få se med egna ögon hur det såg ut, säger Thomas.

undefined
En ny lekpark har länge varit en önskan bland Rejmyreborna.

Bygget har planerats av Rejmyre Vägsamfällighetsförening. Ordförande Bengt-Erik Jakobsson berättar att det kommer finnas något för både stora och små.

– Barnen kommer att ha fyra lekytor med olika aktiviteter. Det kommer också finnas bänkar och en grillplats för de vuxna, säger han.

undefined
"Barnen kommer att ha fyra lekytor med olika aktiviteter" säger Bengt-Erik Jakobsson i Rejmyre Vägsamfällighetsförening.

Efter ett bidrag på en miljon kronor drog vägsamfällighetsföreningen i Rejmyre igång arbetet för att göra lekparken till verklighet.

– Vi är jätteglada att vi fått igenom detta. Det kommer att bli en fin lekplats, men det har varit ett stort jobb och nu får vi äntligen hämta andan en stund, säger Thomas Wahlstedt.

Några nya planer för Rejmyre finns inte på kalendern ännu.

– Självklart finns det saker att rusta upp och fixa iordning. Men lekparken har krävt mycket arbete och energi, nu måste vi få återhämta ett tag innan nästa projekt, säger Thomas Wahlstedt.

Karta: Rejmyre
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!