Ekesjö skola läggs ner

Ekesjö skola läggs ner i höst.I går togs beslutet i ett extrainsatt sammanträde med kommunfullmäktige i Finspång.

Finspång2011-05-07 09:57

Beslutet i kommunfullmäktige har skjutits upp vid två tillfällen. Först begärdes återremiss, och vid andra tillfället hade inte alla ledamöter fått handlingarna i tid.

Men i går, efter en lång debatt, sade majoriteten i fullmäktige ja till att lägga ner Ekesjö skola. Debatten handlade mycket om tolkningar av beslutsunderlaget. Som Katrineholms-Kuriren tidigare har berättat anser den borgerliga alliansen att det inte går att spara så mycket pengar som majoriteten hävdar med en nedläggning.

Beslutet innebär att Ekesjö skola läggs ner från och med kommande hösttermin. Finspångs kommun kommer att sluta ett samarbetsavtal med Vingåkers kommun om elevernas skolgång.

Kuriren skrev tidigare i veckan att Finspångs kommun tvingas varsla cirka 40 anställda om uppsägning. Det ekonomiska läget är kärvt men några fler landsbygdsskolor är i nuläget inte hotade.

- I dag finns det inget ytterligare förslag på skolnedläggningar, sa Anders Härnbro (S), kommunstyrelsens ordförande i Finspång, till Kuriren i tisdags.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om