Vädret skapade problem i sökandet efter John

Sökandet efter John Backman fortsatte under måndagen med hjälp av drönare, hundar och båt. Men än så länge finns det inga spår efter 18-åringen.

Åke Töyrä (till vänster) och Jan Hallberg i samtal i sökandet efter 18-årige John Backman.

Åke Töyrä (till vänster) och Jan Hallberg i samtal i sökandet efter 18-årige John Backman.

Foto: Martin Tolén

Eskilstuna kommun2019-10-14 16:47

I onsdagskväll försvann John Backman, 18, efter en studentfest i Eskilstuna och under helgen sökte 190 personer efter Katrineholmsbon i centrala Eskilstuna utan resultat. 

Och under måndagen samlades ett 30-tal personer (familj, vänner, arbetskollegor till föräldrarna och, för familjen, helt okända människor) på Västerleden för att fortsätta sökandet efter 18-åringen.

Med hjälp av drönare och hundar inleddes arbetet, men väderförhållandena försvårade sökandet då frivilliga människor inte lyckades ta sig tillräckligt nära vattenkanten på grund av halkrisken. 

På grund av de svåra förutsättningarna lånades en båt in och Jan Hallberg tog sig hela vägen från Stockholm för att hjälpa till med drönarbilder i jakten på tecken från John Backman.

– Jag läste om försvinnandet i media och fick syn på att det skulle sökas efter honom vilket fick mig att åka hit. Att flyga drönare är något av en hobby och därför kändes det självklart att hjälpa till, säger Jan Hallberg.

Men även måndagens sökande runt Västerleden blev resultatlös. Drönarbilderna gav inget resultat och de senare försöken fick avbrytas på grund av regnet.

– Det bildades fukt inne i drönaren vilket gjorde det omöjligt att ta bilder. Det var för blött, helt enkelt, säger Jan Hallberg.

Sökandet efter John Backman fortsatte under måndagskvällen i området runt Skogstorp.

– Man får ju aldrig ge upp, säger Åke Töyrä, i organisationen FIKK, Frivilliga insatser vid kris och katastrof.

Ett 30-tal personer samlades för att söka efter försvunne John Backman.
Ett 30-tal personer samlades för att söka efter försvunne John Backman.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!