Frustration efter biljettsläppet: "Märkligt"

Vid lunchtid under torsdagen såldes de sista biljetterna till Melodifestivalen i Eskilstuna. Men flera Eskilstunabor upplevde tekniska problem under morgonen och uttryckte sin besvikelse på Ticketmasters Facebook-sida.

31 oktober 2019 08:41

För första gången någonsin ska Eskilstuna stå som värd för Melodifestivalen när ”andra chansen”-deltävlingen arrangeras i Stiga sports arena den 29 februari 2020.

Och under torsdagsmorgonen släpptes biljetterna till musikfesten vilket skapade ett högt tryck på Ticketmasters hemsida.

Flera Eskilstunabor upplevde tekniska problem och blev utan biljett trots att de köat sedan tidig morgon. Efteråt uttryckte flera av dem sin besvikelse på Ticketmasters Facebook-sida.

”Hur kan alla biljetter ta slut efter två minuter till andra chansen?”, skriver en användare.

”Två min efter släpp så har dom fyllt hela arenan. Hur många biljetter släpps det till oss vanliga dödliga egentligen?”, fortsätter en annan.

Tidningen har även pratat med en person som tillsammans med sina bekanta stod i kö för att söka biljett. Men när de väl gick vidare till biljettsidan möttes de av meddelandet att evenemanget var slutsålt.

– Vi var inloggade på fyra olika stationer från klockan fem i morse och alla biljetter var slut en och en halv minut efter biljettsläppet... Det känns lite märkligt, säger personen som vill vara anonym.

Även Andreas Johansson från Malmköping upplevde problem när han skulle boka biljetter. Till en början fick han meddelande om att det var slutsålt, men erbjöds sedan biljetter på spridda platser.

– Det känns som att företag eller några andra får chansen att köpa biljetter innan vi vanligt folk får chans att köpa, säger han.

Totalt fanns det 2 700 biljetter till respektive föreställning (genrep, matiné och direktsändning) och strax innan lunch under torsdagen meddelade arrangörerna att de sista enstaka biljetterna hade sålts till huvudarrangemanget.

– Det är fantastiskt roligt att se att intresset för Melodifestivalen är så här pass stort i Eskilstuna. Det ser vi som ett tecken på att Eskilstunaborna är redo för festivalfeber 28-29 februari, säger Martin Roos, VD Destination Eskilstuna, i ett pressmeddelande.

Vilka artister som kommer att gästa Eskilstuna för den stora musikfesten blir klart först efter de fyra deltävlingarna i Linköping, Göteborg, Luleå och Malmö.

Enda klara artisten i startfältet är Amanda Aasa (som kvalat in från "P4 nästa"), men enligt Aftonbladet ska även Victor Crone, Hanna Ferm, Jakob Karlberg, Albin Johnsén, Suzi P och The Mamas vara några av deltagarna i tävlingen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Martin Tolén