Beskedet kom snabbt och det tolkar parets advokat, Gabriel Donner, som ett utslag att migrationsdomstolen ger Migrationsverkets handläggare underkänt.
Paret fick beskedet att de ska utvisas 7 augusti, överklagade beslutet 11 augusti och får nu beskedet att de får stanna tillsvidare.
– Det var ett underbart besked att de accepterar vår överklagan, säger Faival Javaid. Det är ingen garanti att vi får stanna, men det är skönt att vi inte tvingas leva gömda längre.
Vi träffade familjen under den veckolånga perioden av ovisshet. Mötte dottern som storögt tittade på oss, de båda främlingarna, som fotograferar med en stor och tung kamera och som gör sporadiska anteckningar i ett stort block. Snart bestämde hon sig, ganska bekymmerslöst, för att ägna sig åt sin lek. Vi mötte hennes mamma som är gravid i sjätte månaden och som får det mesta som yttras översatt av sin make.
Både Eka Marmardashvili och maken Fasail Javaid känner en oändlig lättnad att de nu kan ta sig tillbaka flyktingförläggningen utan att behöva frukta att polisen ska knacka på dörren och ta dem med till flygplatsen. Men båda är självklart också trötta och kan vittna om att just ovissheten känns som en tortyr. Ska verkligen svenska myndigheter separera familjen, får man göra så?
Det entydiga svaret på frågan är nej.
Det har nu migrationsdomstolen slagit fast.
– Ett ärende av det här slaget kan ta upp till fyra månader att avgöra, här tog det lite drygt en vecka i anspråk, säger advokaten Gabriel Donner. Jag kan bara göra tolkningen att domstolen, som var enig i beslutet, tycker att fallet är absurt.
Faisal Javaid som kommer från Pakistan, och hans hustru Eka Marmardashvili från Georgien, och deras arton månader gamla dotter Amina, skulle enligt Migrationsverkets beslut utvisas, mannen och dottern till Pakistan, den gravida hustrun till Georgien.
Ett beslut som måste strida mot en rad regler, och förmodligen även mot barnkonventionen, anser advokaten Gabriel Donner som snabbt skrev ihop en överklagan.
I den tryckte han framför allt på det faktum att Faisal Javaid konverterat från islam till kristendom. Han döptes visserligen så sent som i april i år, men Migrationsverket har själva slagit fast i en rapport från januari 2010 att det är avsevärt mer riskabelt för en muslim att konvertera till kristendom än för en född kristen i Pakistan.
Faisal Javaid nickar:
– Det är sharialagar som gäller där och de är väldigt tydliga vad man bör göra med människor som lämnat den islamska tron och konverterat till kristendomen. Det är lika med döden, säger han.
Glädjebeskedet betyder att paret kan sluta gömma sig. Men det återstår ännu några detaljer. Återreseförbudet för pappa Faisal och mamma Eka måste undanröjas och denna överklagan ligger hos Migrationsöverdomstolen.
– Det bör vara en ren formsak, tror Gabriel Donner. Men det kan ta tid.