AIK:are fast för narkotikabrott – skyllde på djurgårdare

En Eskilstunabo i 20-årsåldern döms för narkotikabrott efter att ha testats positivt för kokain. Mannen, som hejar på AIK, hävdar sin oskuld och uppger i förhör att han misstänker en djurgårdare han träffat på krogen.

5 september 2019 12:31

Det var i december 2018 som mannen, efter en krogrunda i centrala Eskilstuna, greps av polis i full färd med att urinera mot en husfasad utanför McDonalds.

Mannen omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade personer och väl på stationen fattade polisen misstankar om att han var påverkad av narkotika. Provtagning visade på positiva resultat för kokain.

Mannen har i polisförhör konstaterat att han inte märkt att han varit påverkad av kokain och nekat till att ha själv ha tagit några droger. Han ska dock ha druckit rejält med alkohol och varit berusad.

Enligt domen har mannen uppgett att han är AIK:are och därefter presenterat en egen teori till hur han har fått i sig kokainet. På en av krogarna han besökt under den aktuella kvällen stötte han nämligen på en "konstig person" som någon påstod hyste sympatier för Stockholmsrivalen Djurgården. Mannen misstänker själv att "gårdaren" kan ha haft ett finger med i spelet.

Tingsrätten i Eskilstuna bedömer dock trovärdigheten i mannens teori som låg. I domen konstateras att rätten "finner det anmärkningsvärt" hur mannen, som hävdat att han inte har någon erfarenhet av droger, inte skulle känna av effekten av kokain.

Rätten skriver vidare att den enda rimliga förklaringen är att mannen uppsåtligen intagit kokain och dömer mannen för ringa narkotikabrott och förargelseväckande beteende. Påföljden blir 30 dagsböter á 50 kronor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Simon Uggla