15-åring överfallen av ungdomsgäng i Munktellarenan – fördes till sjukhus

Klockan var 17.30 och pojkens pappa hade just släppt av sin son vid Munktellarenans entré. Därinne väntade ett ungdomsgäng på pojken. Innan händelsen var över hade pojken både blivit sparkad och knuffad och fått föras till sjukhus i ambulans.

14 februari 2019 14:14

Det var vid 17.30-tiden på onsdagskvällen som händelsen ägde rum.

Benny Ljungkvist vid polisen i Eskilstuna berättar hur det gick till. En pappa hade då skjutsat sin 15-årige son till Munktellarenan och släppt av honom vid entrén på Holger Lindmarks plats 4. Men pappans omsorger räckte inte. Innanför entrén befann sig ett ungdomsgäng.

– När 15-åringen kom in genom entrédörren stod sex, sju ungdomar där. De stod direkt innanför dörren, berättar Benny Ljungkvist.

Någon sa något till 15-åringen, därefter blev han knuffad och upptryckt mot en vägg. Samtidigt började någon i gänget att rota i 15-åringens jackfickor. Benny Ljungkvist berättar att 15-åringen försökte putta bort gänget, men det gick inte.

– En av ungdomarna sparkade honom då i underlivet. Han blev också sparkad i magen och i skallen. Han blev väldigt yr, berättar Benny Ljungkvist.

Attacken mot 15-åringen upptäcktes och ambulans tillkallades. I samma veva försvann ungdomsgänget och de ska enligt uppgift inte ha fått med sig något från 15-åringen. Därför rubriceras händelsen just nu som försök till rån.

Benny Ljungkvist berättar att den 15-årige pojkens pappa inte hade hunnit åka särskilt långt, vilket gjorde att han snabbt kunde åka tillbaka för att följa med sonen till sjukhuset där han ska ha undersökts av läkare. Om han fick några skador av misshandeln, har Benny Ljungkvist inte fått något besked om.

– Pojkens tröja och byxor fick skador och har tagits i beslag av polisen. Det är nu ungdomsgruppen som har hand om utredningen. Om någon vet något eller har sett något kan de ringa dit på telefonnumret 114 14, säger Benny Ljungkvist.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingar Frostberg

Ämnen du kan följa