En varm julhälsning från två musikaliska generationer

Julen i Vingåker är knallröd, varm och välkomnande, i varje fall om familjerna Widén och Poppe-Strand får bestämma. Helgens julkonsert blev en fin musikalisk upplevelse, men också en påminnelse om julens verkliga mening.

16 december 2018 14:00

Johanna och Thomas Widéns respektive Mia Poppe och Niclas Strands barn har varit med i de nu tioårsjubilerande julkonserterna hela livet, ett par redan när de låg i magen.

Eftersom det var en jubileumskonsert visades korta filmhälsningar från gäster som medverkat under åren, som Per Ragnar, Agneta Welander och Sven Boräng. Dessa hälsningar gav inte direkt något extra till konserten: familjerna Widén-Strand-Poppe klarar sig alldeles utmärkt med bara musicerandet – och de komiska inslagen, som Mia Poppe och Niclas Strand förstås är fenor på. Deras förkroppsligande av rätterna på julbordet lockade till många skratt, inte minst Niclas Strands imitation av en lutfisk.

Johanna och Thomas Widén bjöd också på mycket fin musik, som exempelvis en svensk version av The Pogues älskade jullåt "Fairytale of New York".

Mot slutet av konserten pratade Katarina Hultling om hur många i dessa dagar möter hat och hån i sin vardag och om hur viktigt det är att vara en motvikt till det negativa, i juletid och annan tid.

– Ge ett leende till den du möter!

Konsert

Julkonsert med familjerna Widén-Poppe-Strand, WM-kören och Katarina Hultling

15-16 december

Vingåkers Folkets park

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carina Wising

Ämnen du kan följa