Elin Elander startar webbportal för djurvård: "Jag fastnade starkt för idén"

Nu lanseras Vetportalen, där djurägare kan hitta vård till sitt djur. Katrineholmaren Elin Elander, nyligen inflyttad från Vingåker, har ägnat sin fritid åt att bygga upp företaget vid sidan av småbarnsliv och heltidsjobb.

29 mars 2019 05:30

Idén är inte hennes från början, utan kom till när en djurägare hade svårt att hitta rätt vård i Katrineholmsområdet. Elin Elander fick förtroendet att utveckla idén om en digital samlingsplats för alla veterinärer och djurvårdsverksamheter. Tanken är att underlätta för Sveriges alla djurägare.

– Jag fastnade starkt för idén. Jag kände igen mig i hopplösheten efter en upplevelse där jag inte fick vård i tid för min hund.

För att kunna genomföra projektet startade hon ett aktiebolag 2018 tillsammans med tre Eskilstunakillar. Magnus Keineby är grafisk formgivare till yrket och Christer Svensson och Magnus Hammarberg är systemutvecklare.

– Vi har byggt allt från scratch. Vi har köpt register från Allabolag där ett tusentals veterinärer ingår, säger Elin Elander, som nu är vd för Vetportalen.

Affärsidén går ut på att alla får ett gratiskonto där de kan redigera sina kontaktuppgifter. Intäkterna kommer sedan via annonsörer och premiumkonton där företagen får möjlighet att synas mer och presentera sin verksamhet. I den närmsta utvecklingsfasen vill Vetportalen kunna erbjuda en prisjämförelse på de vanligaste behandlingarna och samarbeta med ett finansieringsbolag.

– Många djurägare känner en stor oro inför djursjukvårdskostnader eftersom de under de senaste åren skjutit i höjden. Det finns en frustration i branschen. Vi vill hjälpa människor att hitta rätt vård genom att presentera både större och mindre verksamheter, säger Elin Elander.

I den digitala tjänsten finns ett redigeringsverktyg som ger medlemsföretagen möjlighet att fylla i sina uppgifter på plattformen. Till exempel öppettider, personal och vilka tjänster som tillhandahålls.

– Det här efterfrågas i branschen. Vi har fått ett bra mottagande när vi har presenterat portalen.

Sidans sökfilter ger djurägare möjligheten att sortera informationen på geografiska områden och djurart.

– Vi har försökt att tänka till kring användarvänlighet. Vi bygger till exempel in en vägbeskrivning, säger Magnus Keineby.

Kvartetten arbetar med sidan på fritiden utanför ordinarie heltidsjobb.

– Det är roligt att våga satsa som ung småbarnsförälder, säger Elin Elander.

Vetportalen

Samlar hela djursjukvårdsteamet på en och samma plattform. Till exempel veterinärer, equiterapeuter, fysioterapeuter och rehabcenter kan marknadsföra sina verksamheter.

Ägare: Elin Elander, Magnus Keineby, Christer Svensson och Magnus Hammarberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Stina Järperud