Bengt Gustafsson har avlidit

Dödsfall2009-08-20 05:00

Bengt Gustafsson, Katrineholm, har avlidit i en ålder av 78 år. Han startade endast 24 år gammal Katrineholms Bildemontering. Den låg i nuvarande villaområdet Lasstorp.

Bengt Gustafsson, vars föräldrar var lantbrukare, föddes i Katrineholm. Han fick tidigt hjälpa till på gården, bland annat med hushållsarbete, och eftersom hans pojkår var lika med krigsår jagade han bland annat hare för att dryga ut familjens föda. Skolgången på Södra skolan blev inte fullständig på grund av att han ofta hjälpte till hemma.

Innan Bengt Gustafsson startade Bildemonteringen 1955 arbetade han på Träförädlingen, och han tog lastbilskort och skaffade eget åkeri.

- Pappa jobbade alltid. Han brukade säga att det var hans fritidsintresse att arbeta, säger dottern Lotta.

I Kuriren för 50 år sedan den 13 augusti i år fann hon den rätta beskrivningen av sin far. Han omnämns i artikeln från 1959 som ”slagbjörn – men en snäll slagbjörn”.

- Pappa skulle ha varit en stor man om han levt i Vilda Västern, säger dottern.

Bengt Gustafsson avvecklade Bildemonteringen i början av 70-talet. Vid sidan av sitt arbete drev han i alla år fram till omkring 1980 lantbruk på den arrenderade gården Didrikstorp i Floda.

Han var även vaktmästare på Vårnäs behandlingshem i Vingåker, och arbetade också med städning. En syssla på äldre dagar var loppisverksamhet.

Närmast anhöriga är barnen Tommy, Ros-Marie, Marie och Lotta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om