Som ryttare lägger man ned oerhört mycket tid på hästen. Man ser till att den får bra mat, får rätt motion och träning och placerar den till och med i solarium då och då för att musklerna ska bli uppvärmda.
Men vad gör man för att ta hand om sin egen kropp?
– Inte mycket. När jag frågade tjejerna i morse, hur många som värmde upp innan de satt upp på hästryggen så skrattade de bara, säger Diane, som i mitten av mars besökte Wisbohammar gård utanför Gnesta.
Där hade ett antal ryttare från hela Sörmland samlats för att få en genomgång av sina kroppar.
Dianes styrka är nämligen att hon efter att ha sett ryttaren i fem minuter på hästryggen kan se vad man har för problem i kroppen.
I de flesta av fallen är det höftområdet som strular.
Emma Fredin, som tävlar för ÖSLR, kände redan innan träningspasset till att hon hade en del problem. Mycket beroende på att hon ifjol gick omkull med sitt sto, Frida Forever, och att hon för ett par månader sedan var inblandad i en skidolycka.
– Jag visste att jag hade en del svagheter, men jag trodde inte att det skulle vara de som hon pekade på, erkänner Emma. Hon sa att jag inte kom ned i sadeln och det har jag faktiskt funderat på.
Den här gången koncentrerade sig Diane på Emmas stela höftparti. Vid nästa möte är det överkroppen som kommer att vara i fokus.
Efter hård massage på hästfilten, som fick Emma att ibland grimasera av smärta, satt hon upp i sadeln igen. Och skillnaden syntes kanske inte för blotta ögat, men Emma kände desto mer.
– Jag kom ned i sadeln på ett helt annat sätt och hade en större rörelseförmåga i magtrakten, säger hon.
Diane gav henne tre övningar att träna på hemma tills nästa besök, en höftböjare, en sträckning av baksidan av lår och ända och en udda variant med tennisbollar under baken som ska mjuka upp densamma.
Diane har jobbat med ryttare i tio år. Fokuseringen på egenträning har blivit större de senaste åren. Hon har satt ihop ett eget träningsprogram som är en blandning av yoga, pilates och aerobics.
– Jag har jobb i hela Tyskland. Det är allt från vanliga ryttare till proffs som vill ha min hjälp, säger hon.
Hur mycket kan det göra för ridningen om man tränar själv?
– Ju mer du tränar desto bättre bli du. Ju mer avslappnad du kan bli desto djupare i sadeln kommer du.
Att alla har en stark och en svag sida är allmänt bekant. Optimalt ska en ryttare sitta mitt över hästen, men så är fallet inte så ofta. I stället sitter man ganska snett och kan därför inte jobba hästen på rätt sätt, och kroppen tar dessutom stryk av snedbelastningen.
Nina Hofmann Küppers, som använt sig av Dianes tjänster sedan Tysklandtiden, säger att det vid den första träffen inte var mycket rätt i hennes kropp.
– Jag kom till henne för att få sjukgymnastik efter min fotoperation och sedan när vi blev klara med den så märkte vi att skadan hade påverkat hela kroppen. Jag hade dessutom en fraktur i ryggen och en gammal skada i axeln, så jag blev väldigt diagonalt sned.
Att Nina och hennes häst Leo hade skördat så stora framgångar på tävlingsbanan berodde mycket på att de var bra på att dölja sina dåliga sidor.
– Man kan rida på en hög nivå även om man inte tränar själv, men man kommer då till en viss nivå och går inte riktigt vidare, säger Nina.
Vad är det svåraste?
– Att göra övningarna regelbundet. Att hitta tiden. Men Diane sa till mig att jag skulle koncentrera mig på en kroppsdel per gång och om man lägger 20 minuter tre gånger i veckan innan man går och lägger sig så finns det tid.
Nu har Diane blivit mer av en personlig tränare för Nina. Hon fick barn för två månader sedan och jobbar hårt för att komma i tävlingsform igen.
– Det känns att jag inte tränat på ett tag. Stabiliteten i magtrakten har försvunnit, men eftersom jag tränade mycket innan så borde det inte ta så lång tid, säger hon.