Planerna omfattar flera områden i och än så länge är Stena i ett tidigt stadium av processen. Längst har man kommit med området Mörtsjö, som ligger i Hallsbergs- och Finspångs kommuner.
Nu pågår arbetet att identifiera och inventera de områden där vindkraftsnurrorna skulle kunna placeras. Därefter får de berörda kommunerna och länsstyrelserna ta ställning i frågan – innan första spadtaget kan tas.
–Vi identifierar ett område som är intressant och sedan ska vi göra en ansökan med en så kallad miljökonsekvensanalys. Där beskriver vi anläggningen och vad det kommer att få för konsekvenser för miljön, djurlivet, naturen och kulturmiljön, berättar Pia Hjalmarsson, projektledare på Stena Renewable.
Ett av de områden som nämns i planerna är vid Brevens bruk och Högsjö.
Men där har projektplanerna mött starkt motstånd från de boende i området.
I augusti skrev Svante Sjöberg som är ordförande för Brevens natur- och kulturmiljöförening en debattartikel i Nerikes Allehanda, där han framförde föreningens kritik mot bygget.
Enligt föreningen kommer vindkraftverken ha en stor påverkan på både natur- och kulturmiljön i området.
– Länsstyrelsen i Örebro beskriver på sin hemsida naturreservatet som ett av få tysta områden i länet. Det är till för att skydda kungsörn och liknande. Då säger det sitt sunda förnuft att det helt skulle förtas om det omgavs av vindkraft, säger Svante Sjöberg.
– Vindkraftsnurrorna är planerade att stå 280 meter upp i luften och på en höjd med 50 meters nivåskillnad från där vi är nu (Brevens bruk). Det innebär att de kommer stå 330 meter upp i luften. Det är ju högre än Eiffeltornet. Hela kulturmiljön kommer domineras av de här snurrorna.
Tomas Thuresson, vd för Brevens Bruk, håller inte med om kritiken och ser det inte som ett problem att vindkraftsparken kommer att ligga i närheten av naturreservatet.
– De (Stena Renewable) gör ju noggranna undersökningar för att se om det här är bra platser eller inte. De kommer inte bygga om det inte är lämpligt. Vi har ett gott samvete att vi tar ett samhällsansvar som upplåter mark, säger han till SVT.
En bit bort från Brevens bruk, i Haddelund som tillhör Vingåkers kommun bor Yngve Andersson och hans fru.
När de fick se ritningarna och insåg att det planerade vindkraftsområdet bara ligger ca 600 meter från deras hus blev de bestörta.
– Anledningen till att vi bor här är ju bland annat för att vi vill ha en lugn och tyst miljö. Då vill vi ju inte ha ett par Eiffeltorn som står och vevar in på knuten, menar Yngve.
Han och föreningen med Svante i spetsen, har försökt få Vingåkers kommun att agera för att få länsstyrelsen att sätta stopp för vindkraftsprojektet.
Men än så länge har man inte fått gehör.
– Formellt sett har jag inte fått nån information från Stena om projektet och därför kan vi inte agera, säger Robert Davidsson (C), ordförande i byggnadsnämnden i Vingåkers kommun.
Men om det visar sig att vindkraftsparken påverkar de boende i Högsjö, kan ni inte göra något då?
– Det är väldigt svårt att göra något om det är störningar inom den tillåtna gränsen, eftersom projektet inte är i vår kommun. Men såna här fall kan ju gå ändå upp i Högsta domstolen, via Mark- och miljödomstolen. Det är därför det är så långa beslutsprocesser kring såna här projekt.
En försvårande omständighet är att de föreslagna områdena för byggprojekten innefattar flera olika län och kommuner.
Stena Renewable kommer samråda med de berörda kommunerna i södra området i Örebro och Östergötlands län, det vill säga Hallsberg och Finspång.
Enligt Pia Hjalmarsson har också Vingåkers och Örebro kommun informerats och bjudits in till samråd.
– Vi har pratat med dem och informerat om projektet, men eftersom projektet inte ligger i Vingåker och inte heller på gränsen kommer ansökan inte skickas direkt till dem. Snurrorna kommer eventuellt att synas från delar av Vingåkers kommun och om de har synpunkter kommer vi naturligtvis att ta del av dem. Men det är ju de berörda kommunerna som man ställer ansökan till", förklarar hon.
Svante och Yngve är dock kritiska till att kommunen inte agerar.
– Företagen kan utnyttja det där, det blir en fragmentisering av hela beslutsprocessen, menar Svante Sjöberg.