Blåsorkester under vingarna på Skavsta

Ljudet av blåsinstrument hördes långt ut på gatan när Sörmlands Musikkår samlades för att repetera inför "Musik under vingarna".

25 februari 2019 09:30

Konserten hålls på tisdag den 26 februari i F 11 Museums flygplanshall på Skavsta.

– Det brukar komma mycket folk, framför allt museets medlemmar som har ett militärt förflutet, säger Björn Bohlin som är föreningens ordförande.

Musikkåren, som brukar ge ett tiotal konserter om året, består av ett trettiotal personer och leds av dirigenten Nils-Åke Nilsson. Han har satt ihop ett program med blandad musik som spelades av svenska militärkårer mellan 1957 och 1970.

– Det fungerar väldigt bra att ha konsert i flygplanshallen och det är ganska roligt att folk sitter under flygplanen som hänger i taket, säger Nils-Åke Nilsson.

För varje år blir det fler och fler som kommer och lyssnar och i år hoppas de på att det ska komma omkring 100 personer och då blir det fullt i hangaren.

– Det blir väldigt fin stämning och man får en fin kontakt med publiken, säger Roland Sahl som spelar klarinett och är programpresentatör under konserten.

Musikkåren har hög medelålder och skulle gärna se fler yngre medlemmar.

De hoppas att orkestern kan vara med och spela på Blåsmusikens dag som ska anordnas i hela landet i maj.

– Vi har pratat om att vi ska försöka vara med och spela på torget eller något liknande för att ställa upp för blåsmusiken i landet. Det är ju en kulturform som håller på att försvinna och då vill vi göra vad vi kan, och musik det mår man gott av, säger Björn Bohlin med ett leende.

Konserten startar klockan 18.30, medverkar gör också sångsolisterna Inger Helsing och Jan Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Andersson