– Jag kom på delad fjärdeplats tillsammans med alla andra som inte hamnade på prispallen. Det blev ingen pallplacering dessvärre, men det går fler tåg.
Är du nöjd med din insats?
– Jag är jättenöjd med min prestation. Jag lyckades organisera allt bra. Alla råvaror jag fått tag i var bra, det flöt på i köket och jag hann klart med allt i tid. Jag kunde slappna av, det hade varit värre att gå med ångest och känna att jag kunnat göra något annorlunda.
Vad lagade du för mat?
– Första rätten var socker- och fänkålsstekt hälleflundra med spisgrillad frikadell på kungskrabba samt kål, mannagryn och mandel. Andra rätten blev enris- och halmrökt rådjur med kål, korngryn, rotselleri och svamp.
Har du fått blodad tand?
– Jag är väldigt nöjd med att jag gick till final i den första mattävling jag ställde upp i. Det är inte sista gången jag tävlar i Årets kock.