Besök Eskilstuna – få Melodifestivalbiljetter

Den 23 november lockar bland annat Destination Eskilstuna med Melodifestivalbiljetter för att öka antalet Eskilstunabor.

6 november 2019 19:26

Under visningsdagen får besökarna se ett antal nya bostäder som är inflyttningsklara i Eskilstuna.

– Inflyttningskampanjer har vi haft tidigare, den här gången har vi kampanj samma helg som Bomässan är i stan. Då är det generellt mycket folk i omlopp i Munktellstaden, säger Martin Roos, vd på Destination Eskilstuna, en av arrangörerna.

Dagen arrangeras tillsammans med fyra aktörer, RG Förvaltning, Brf Svärdsliljan 1, OBOS Kärnhem och Eskilstuna kommunfastigheter.

De senaste fem åren har 6 000 personer flyttat till Eskilstuna. Och Martin Roos vill ha ännu fler hit.

– Det handlar inte bara om att få hit Stockholmare, vi vill även att boende i mindre städer som vill bo i en större stad kommer hit.

Under visningen ska besökarna på kort tid få en känsla för ett antal bostäder av olika storlekar och utföranden.

– Antingen kan man själv besöka de fyra områdena med bil eller så åker man med vår ordnade elbusstur, den tar cirka tre timmar.

Bostäderna ligger i Munktellstaden, Hällby, Odlaren, Trumtorp och på Söder vid Eskilstunaån.

Hat du något favoritställe i Eskilstuna?

– Jag tycker att det vore fantastiskt trevligt att bli granne med Rocco Gustafsson, vid före detta Helikopterhuset på Söder vid ån.

Alla som bor utanför Eskilstuna kommun och deltar i visningarna får Melodifestivalbiljetter till Andra chansen 2020.

– Som medarrangör till Melodifestivalen får vi en viss antal biljetter till fredagens genrep, vi använder en del av dessa nu. För att få biljetter behöver man besöka alla fyra områdena.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Niklas Holm