Vad kommer efter restaurang Parken?

Restaurang Parken, som drivits av Tommy Myllymäki är till salu. Insändarskribenten hoppas att nästa krögare serverar något som passar allas plånbok.

Restaurang Parken, som drivits av Tommy Myllymäki är till salu. Insändarskribenten hoppas att nästa krögare serverar något som passar allas plånbok.

Foto: Carina Bergius, Erik Simander/TT

Insändare2022-01-19 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Restaurang Parken som tillkom efter att den tidigare restaurangen gick i graven har varit i bruk några år och stjärnkrögaren Tommy Myllymäki som drivit den tycks nu dra sig ur. Inget som förvånat många av oss ortsbor, en krögare utan lokal närvaro och kännedom om vad många invånarna vill ha.

Stadsparken, denna fina trädgårdsoas och pärla mitt i staden, ha funnits sedan 1920-talet och glatt katrineholmarna och även besökare under alla år. Det har funnits olika entreprenörer som drivit restaurang och kafé där, och alla kunnat sitta ner och ta kaffe eller annan förtäring till rimliga priser.

Tidigare stadsparkens restaurang restaurerades för minst 14 miljoner och strax därefter åter byggdes ut för ny miljonrullning, som vi skattebetalare fått stå för. Därefter tillkom nya Restaurang Parken. Dåvarande kommunledning med Göran Dahlström och Sari Eriksson i spetsen talade för oss invånare att nu skulle alla katrineholmare få en ny restaurang i stadsparken och den skulle vara tillgänglig för alla.  Under åren och med facit i hand, är vi många som påtalat brister om vad vi fick.

Vi fick en restaurangen som mer kom att likna en lyxkrog på kvällstid, bristande öppettider med en uteservering på vår och sommar som ofta stod tom. Även om restaurangbranschen har drabbats hårt av pandemin borde en ny entreprenör kunna börja planera för en framtid på sikt efter pandemin tillsammans med kommunen som är hyresvärd.

Är bara att hoppas att Johan Söderberg och Sari Eriksson kan lära av misstagen och våga ställa krav på en ny entreprenör vad gäller både öppettider, lokal förankring och utbud med också alternativa priser som kan passa alla. Samt en kaféverksamhet så att man kan säga att stadsparkens restaurang är tillgänglig gör alla.

Man ställer sig också frågan vad alla oppositionspartier tyckt om all den här miljonrullningen som belastat oss skattebetalare.